Actuació de Xiomara Abello al Casal Cultural Jaume I Pedreguer el dia 21 de maigEl divendres 21 de maig a les 19:30h tindrà lloc al Casal Cultural Jaume I Pedreguer l’actuació en directe de Xiomara Abello

Natural de Castelló de la Plana, la cantautora Xiomara Abello ha debutat amb un disc tan personal en la seua concepció com divers en els seus resultats, ja que mentre el fons d’Entre teles és coherent amb si mateix, sobretot en la seua poesia, la forma presenta diverses possibilitats d’expressió musical.

El CD té tot el caràcter de la cançó d’autor contemporània, encara que parle de temes més aviat extemporanis, però sobretot destaca per la seua capacitat per a obrir-se a unes quantes modalitats estilístiques que malgrat la seua diversitat en conjunt mantenen la cohesió. Així, en el repertori hi ha temes genuïna i escaridament cantautoriles interpretats amb veu i guitarra (Toc de cuirs), hi ha fragments de sincer lirisme amb l’ajuda del violí d’Albert Zorrilla (Deserta el fosc, adaptació d’un poema de Miquel Martí i Pol), hi ha bastants rampells d’aires brasilers (Dia de neteja, per exemple) i alguns més del Carib (Nit aventurera), hi ha unes quantes dosis del millor jazz, gràcies sobretot a l’aportacions del pianista Néstor Zarzoso (Eixos ulls), hi ha matisos aflamencados (Pena, aigua, aire), hi ha felices aportacions francament tradicionals alhora que mediterrànies (Entre teles, fils i agulles, dedicada a l’àvia de la Xiomara i, per a mi, la composició més aviat resolta del disc) i finalment, un detall més aviat exòtic, com és la inclusió d’una txalaparta basca, tocada per Mikel Urrutia i Anai Gambra (Amorrua).

En definitiva, com indica el títol del disc, ens trobem davant un mostrari de teles, efectivament, però d’unes teles estampades amb tota mena de colors i sàviament combinades en una espècie d’ensalada que sorprén amb la seua amalgama de sabors.

“Entre teles, fils i agulles” – Xiomara Abello – YouTube


Etiquetes: ACPV Marina Alta Casal Jaume I Pedreguer Marina Alta Pedreguer

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de