“El gegant de les rondalles”, el Campament de 2021 que ret homenatge a Enric Valor*IMPORTANT: La normativa sanitària durant la pandèmia canvia prou sovint. El campament es realitzarà sempre que es puga garantir la seguretat dels participants, així com la normativa que s’haja d’aplicar en el seu moment. Així doncs ACPV pot canviar les condicions que s’especifiquen per a aquest campament per a ajustar-se a la citada normativa, i es guarda la potestat de poder anular el campament.

Cada dia, a boqueta de nit, algú comença a explicar una història i immediatament al seu voltant callen els murmuris, els ulls s’acluquen i la imaginació s’hi endreça, doncs és el seu moment. Cada dia, a boqueta de nit una història, de vegades més, passen d’una boca a una orella, d’un cap a un altre cap i a poc a poc acabem essent partícips, còmplices i part d’eixes històries. Compartim eixes històries amb el veïnat, amb la família, amb pràcticament tota la gent del nostre territori. Eixes històries conformen la nostra identitat, la nostra cultura i la manera en la que valorem i vivim. D’entre totes les històries possibles, les rondalles en són de les més antigues, de les que ens connecten millor amb la terra i el nostre passat i ens projecten de cara al futur.

Anem a fer un campament basat en eixa tradició oral, que afortunadament Enric Valor va arreplegar per facilitar-ne la seua conservació (i possiblement la nostra).

El campament

Anem 5 dies (4 nits) a l’alberg de Riera d’Agres, del 19 al 23 de juliol.

El campament vol ser un espai de contacte amb nosaltres i amb la natura. Aprofitarem l’estada en un alberg vinculat al nostre territori per a conèixer algunes tradicions, jocs i costums valencianes i usarem les rondalles tradicionals com a fil conductor de les nostres activitats. Sobretot volem gaudir d’un temps de cura, cultura i contacte amb la natura de manera intensa, on aprofitar la companyia.

Públic objectiu

Xicalla que haja cursat primària o secundària aquest curs 2020/2021. Els grups de treball s’organitzaran segons inscripcions.

Preu

350 € per criatura (325 € germans/-nes i persones sòcies)

A la família dels menors

El temps de campament és temps de vacances, i per tant és temps de fer coses “diferents” però també pot ser un temps de descans. Volem fugir de les activitats excessivament “adrenalíniques”, i trobar que un temps en natura pot ser (i ha de ser de tant en tant) un espai per a trobar-se (amb si mateix i amb els altres), eixir dels ritmes quotidians i acompassar-se a un temps més tranquil.

El calendari d’activitats es pactarà amb la xicalla participants mitjançant assemblees, i es promourà que coeixstisquen diferents activitats simultànies per a que tot el món tinga un lloc on sentir-se a gust.

Tenim la intenció de treballar les emocions, el treball en equip, el gaudir col·lectivament i respectuosament amb i del medi ambient.

Activitats

 • Passejos per la Mariola amb arreplegada d’elements naturals
 • Banys a la bassa o jocs d’aigua
 • Construcció de joguets amb elements naturals (espart, vímet, pals, pedres, canyes, etc)
 • Jocs tradicionals (bitlles, canut, pici i pala…)
 • Dinàmiques grupals i jocs col·lectius
 • Vetllades i jocs de nit
 • Jocs, cançons, contes… i moltes moltes rondalles

Pre-reserva

El campament es realitzarà si arribem a un mínim de 25 inscripcions. Passos per fer la reserva:

 1. Facilitar nom, cognoms de mare o pare, telèfon, correu electrònic i nombre de xiquetes i xiquets.
 2. Fer un pagament de 50€ abans del 15 de juny al número de compte: ES44-2100-0700-1202-0005-9677
  indicant al CONCEPTE: Nom i cognom + Colònies

Per a més informació i per a reservar, telefoneu al 96 315 77 99 (Pregunteu per Pepa Alòs de dilluns a dijous de 9h a 14:00h) o envieu correu electrònic a pepa@octubre.cat

Descarrega’t el Programa


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació