ACPV convoca actes per tot el país en homenatge a Enric Valor amb motiu de la Nit de Sant JoanL’entitat convida a totes les associacions locals i comarcals del nostre país a afegir-se a l’homenatge a l’escriptor i gramàtic Enric Valor, amb motiu de la festivitat de Sant Joan. ACPV convoca un acte de desgreuge i, alhora, de reivindicació.

Malgrat els temps de restriccions derivades de la COVID-19 i les dificultats per reprendre l’activitat cultural, ACPV no oblida les fites rellevants que cada any celebrem, com és la Nit de Sant Joan. Aquesta festivitat agermana a tots els territoris de parla catalana, amb la flama del Canigó. Enguany, l’entitat reivindica que eixa nit de festa, cultura i país servisca també per a homenatjar a Enric Valor.

No cal ara insistir en la importància de les novel·les i els relats, en les gramàtiques, els diccionaris o la flexió verbal, ni òbviament en les seues Rondalles que de generació en generació constitueixen el més gran monument a l’imaginari col·lectiu i a la tradició cultural i lingüística del País Valencià.

Per tot això, ACPV convida totes les associacions locals i comarcals del nostre país que s’hi vulguen afegir a coorganitzar un acte de desgreuge i alhora de reivindicació en totes les places de tots els pobles de parla catalana. En aquesta concentració, com a eix central es farà la lectura pública i participativa d’una rondalla.

Que les veus d’Esclafamuntanyes, del Gegant del Romaní, el Dimoni fumador, la Mare dels Peixos i de tants altres personatges valorians ressonen per tota la terra i ens facen sentir orgull de parlar la llengua d’Enric Valor, de l’escriptor que hauria de tenir un carrer a cada poble.

Si voleu sumar-vos, cal enviar un correu a info@acpv.cat abans d’aquest dijous 10 de juny, facilitant un telèfon de contacte.

Per la llengua i cultura, fem País!


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació