El documental ‘Peset, un home bo’ es projecta a Benicarló i AlcoiEl documental Peset, un home bo es projectarà a Benicarló i Alcoi el divendres 18. Els actes, s’emmarquen al cicle Acció Documental +.

–Benicarló

Saló de la Caixa Rural de Benicarló, a les 20h. Amb la col·laboració de l’associació Alambor. L’aforament és limitat. Les inscripcions derivades del protocol COVID es realitzaran a l’entrada.

–Alcoi

Centre Ovidi Montllor (C/ Vistabella, 8). Divendres 18 Juny a les 19.30.

Sinopsi

El 24 de maig de 1941 moria afusellat per la dictadura franquista contra el mur del cementeri de Paterna Joan Baptista Peset i Aleixandremetgediputat valencià i rector de la Universitat de València. A través del testimoni del seu fill Juan Peset Llorca, coneixem més a prop tot el que envoltava a la figura de Peset i el procés des que el van sentenciar a mort fins que el van afusellar.

Al documental apareix material inèdit, com l’última entrevista que la besneta de Peset, Natalia Castellanos, va fer al fill de Peset. Al tràiler també es pot veure a la neta de Vicent Andrés Estellés, Isabel Anyó Andrés, recitant davant del mur del cementeri el poema que el seu avi li va dedicar a Peset.

El documental, que es va estrenar el 2016 coincidint amb el 130 aniversari del seu naixement i el 75 aniversari del seu afusellament, és una producció de DocumentArt en col·laboració amb la Universitat de València i el Col·legi Major Rector Peset.


Etiquetes: ACPV Castelló Benicarló documental Peset. Un home bo

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de