La Fundació Reeixida reedita el cartell ‘Aixafem el feixisme’ 85 anys després85 anys després de l’edició de l’icònic cartell ‘Aixafem el feixisme‘, editat pel Comissariat de Propaganda de la Generalitat, la Fundació Reeixida en fa una reedició d’alta qualitat que compta amb l’autorització dels hereus del seu autor, Pere Català i Pic. El fotògraf Jordi Borràs ha estat l’encarregat de la reproducció i postproducció de l’obra (amb la pertinent restauració digital de l’original.

L’original d’aquest cartell de grans dimensions reproduït va estar amagat en una maleta de doble fons de Pere Català i Pic, per tal de preservar aquest treball de la persecució dels franquistes. Català Roca (fill del fotògraf) va emmotllar l’esvàstica amb fang. De nit, ell i el seu pare es van dirigir a l’edifici de Capitania de Barcelona i, situats a l’entrada, van mullar les llambordes. Allà van fotografiar el peu del mosso aixecat per damunt del terra on reposava el símbol feixista.

Des de la Federació Llull (Òmnium Cultural, Obra Cultural Balear i Acció Cultural del País Valencià) col·laborem perquè el cartell torne a lluir arreu dels Països Catalans.

Deixem ben clar que no deixarem passar al feixisme.

Pots comprar la làmina a la recepció de l’Octubre Centre de Cultura Contemporània i, pròximament, podràs adquirir-la a través de la nostra botiga en línia.


Etiquetes: Aixafem el feixisme Federació Llull fotografia Jordi Borràs OCB Òmnium

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de