ACPV i la Universitat de València renoven el conveni de treball en l’àmbit de política lingüística



A la reunió celebrada a l’edifici històric de La Nau han assistit Mavi Mestre i Isabel Vázquez, rectora i vicerectora d’Estudis de Grau i Política Lingüística a la Universitat de València, i Anna Oliver i Toni Gisbert, presidenta i secretari d’ACPV.

La reunió, que va tindre lloc el passat 28 de juliol a l’edifici històric de la Universitat de València “La Nau”, se celebrà per a renovar el full de ruta i de treball conjunt en matèria de política lingüística per part d’ACPV i la Universitat de València, que compartim amb la resta d’universitats públiques valencianes.

Fins ara, el treball amb les universitats públiques valencianes ha resultat satisfactori i s’han assolit algunes de les fites iniciades l’any 2015, moment en què es va acordar el document “Per una nova i efectiva llei d’igualtat lingüística. Principis bàsics i àmbits d’actuació pràctica”. Aquest document ha funcionat com a full de ruta i guia dels objectius que ha impulsat ACPV en política lingüística amb el suport de les universitats públiques valencianes.

Per una banda, i després de realitzar gestions, reunions i actes públics orientats a fer realitat els objectius fixats en l’esmentat document, s’ha aconseguit l’aprovació de la nova Llei de la Funció Pública Valenciana. Aquesta llei fixa l’obligació d’acreditar la competència lingüística en valencià per accedir a una plaça en l’administració pública i, així, el funcionariat siga competent en les dues llengües oficials de l’autonomia. Ara estem en el moment de discussió i aprovació del reglament de la llei, en el qual ACPV vol col·laborar positivament. El reglament permetrà la convocatòria d’oposicions amb competència lingüística.

Per altra banda, es camina en bona direcció cap a la reciprocitat de les emissions entre À Punt, TV3 i IB3. També en aquest punt hem avançat significativament, gràcies a la bona disposició de l’actual direcció d’À Punt i del seu Consell Rector. A més, la setmana passada es va realitzar una reunió amb el conseller Vicent Marzà, on se’ns donà a conéixer l’informe favorable de l’advocacia de la Generalitat favorable a la reciprocitat. Per tant, només queda l’últim pas, que seria la signatura del conveni per part del president Ximo Puig.

Finalment, ACPV celebra la progressiva entrada i col·laboració del Govern valencià en l’Institut Ramon Llull. A hores d’ara, aquesta ja és una realitat gràcies a l’aportació econòmica de la Conselleria de Cultura a l’Institut, que és equivalent a la del Govern balear. Igualment, només resta l’últim pas, que és la formalització de l’entrada del Consell en l’Institut i la signatura del conveni per part del president Puig.

En la reunió vam preparar l’inici del curs vinent amb l’objectiu de revisar el programa de política lingüística d’ACPV, amb l’aval de les universitats públiques valencianes, i preparar el pla estratègic de política lingüística per als pròxims anys. D’aquesta manera, ACPV i la UV van acordar l’organització d’una reunió de política lingüística a inicis de curs.

Finalment, la rectora de la UV, Mavi Mestre, va traslladar a ACPV la seua satisfacció per la col·laboració que mantenen ambdues institucions durant els darrers anys, la qual ha qualificat com una “relació duradora”. A més, ha manifestat la seua voluntat de “continuar amb aquestes bones relacions” i “seguir assolint fites com les aconseguides en un camí d’objectius comuns entre ACPV i la UV per a aconseguir millorar la societat valenciana i la situació de la nostra llengua”.



Etiquetes: Univeristat de València

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de