L’Octubre CCC acull un taller de turisme cultural al mes de setembreDesprés de l’èxit del taller realitzat a Llíria, l’Octubre CCC acull al mes de setembre un taller de turisme cultural impartit per Joan V. Candel Alemany.

Aquest taller es planteja amb diversos objectius, com ara conscienciar del molt i molt valuós patrimoni cultural dels que som posseïdors. També planteja algunes qüestions fonamentals: “Com podem viatjar d’una manera diferent a les proposades freqüentment?” ; “Com podem millorar els productes turístics en el meu poble?”.

El projecte està pensat amb quatre vessants:


1a. FORMATIVA.
Exposar en aula mitjançant fitxes la relació entre cultura i turisme. Diferències entre cultura i turisme cultural, com fer servir la cultura per a beneficiar un turisme ben entès i com fer servir el turisme per al manteniment del patrimoni i l’extensió de la cultura.


2n. LÚDICA.
Mitjançant les interpretacions pràctiques del que hem exposat en aula realitzarem passejades per València, que facilitaran la comprensió d’allò tractat.


3a. ACTIVA.
La creació d’espais de convivència lúdica i participativa on el valencià no arriba freqüentment d’una manera natural, situant-lo fora de conflictes que perjudiquen l’ús de la llengua, i que permeten l’aproximació a persones amb un perfil no militant.


4a. MILITANT
Com a resultat últim seria desenvolupar una xarxa comarcal en defensa del patrimoni arqueològic, arquitectònic i cultural valencià, introduint elements nous d’integració i d’identitat. Tot sempre valorant la importància del turisme ben entès com a eina de recuperació lingüística i patrimonial. Lluny del que passa per l’especulació urbanística destruint el paisatge i els nuclis històrics dels nostres pobles i ciutats. Fent servir models d’Euskadi, Catalunya i altres països d’Europa amb les nostres característiques. El taller proposat consisteix en classes presencials en aula, contacte per xarxa social del grup matriculat, i aplicacions pràctiques mitjançant visites, excursions i possible viatge fi de taller.

INSCRIPCIÓ OBERTA A PARTIR DE SETEMBRE!


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació