‘Tenim Drets’ es presenta a Alacant el pròxim 9 de setembreTenim Drets és una campanya d’activisme per avançar cap a la igualtat i visibilitzar els casos de vulneració dels drets lingüístics. L’acte de presentació a Alacant tindrà lloc el pròxim 9 de setembre.

La presentació a Alacant de la campanya i el portal web Tenim Drets serà el pròxim 9 de setembre, a les 19h, a la sala Miguel Hernàndez de la Seu Universitària d’Alacant (Av. Ramón y Cajal, 4). Comptarà amb la participació d‘Anna Oliver, presidenta d’ACPV, i Marinela Garcia, vicepresidenta de l’entitat.

Al portal Tenim Drets s’inclouen tot un seguit de recursos, materials i informació per a poder “viure plenament en valencià”. Així ho indiquen els creadors de la Guia Pràctica de Drets LingüísticsAlfons i Francesc Esteve. Llicenciats en Dret i Filologia respectivament, es dediquen a l’assessorament lingüístic des de fa alguns anys.

Tenim Drets pretén facilitar l’execució de tràmits administratius diversos, com ara les inscripcions en registres públics, la presentació de reclamacions o instàncies, o les adaptacions de noms i cognoms al català, entre altres. També, però, s’explica clarament quin és el procediment a seguir per a adreçar-te i ser atés en català amb totes les administracions del País Valencià.

“El marc legal actual és limitat i gens igualitari, és cert. Però sovint aprofitem poc els drets i les possibilitats que ens reconeix. Cal aprofitar-lo al màxim, és l’única manera d’eixamplar-lo i canviar-lo”, asseguren els germans Esteve.


Etiquetes: ACPV Alacant Anna Oliver Marinela Garcia Tenim Drets

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de