‘Com jo vulgui’, el despertar d’una dona encoratjada pel moviment feminista a EgipteEl documental “As I want” (Com jo vulgui), de Samaher Alqadi, arriba a diverses localitats durant el mes de setembre. Les projeccions s’emmarquen dins del cicle Acció Documental +, organitzat per ACPV i ACICOM.

Organitzat per ACPV, Acicom, Docs Barcelona i amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, el festival portarà durant el mes de setembre la pel·lícula “As I want” (Com jo vulgui), de Samaher Alqadi, a diferents punts del país.

Sinopsi

El moviment feminista a Egipte està agafant més força que mai. Cada cop hi ha més dones que s’atreveixen a alçar la veu contra l’assetjament sexual, però aquesta irrupció de coratge ve de lluny.

La Primavera Àrab va portar esperança de llibertat i canvis; no obstant, sovint s’oblida que durant la multitudinària protesta del 25 de gener de 2011 a la plaça Tahrir del Caire es van produir salvatges violacions en grup. La indignació de les dones egípcies va desencadenar una gran protesta per defensar els seus drets. La directora Samaher Alqadi va estar a primera línia per capturar una revolta de les dones que va passar desapercebuda als mitjans de comunicació.

Durant el rodatge, Alqadi es va quedar embarassada i el film reflexiona sobre la maternitat i els límits de la llibertat.

A través d’una narrativa profundament personal, Alqadi explica els records dolorosos de la seua infància per il·lustrar els obstacles als quals s’enfronten moltes noies en les societats àrabs. La valentia d’Alqadi per explorar les arrels de la desigualtat de gènere a l’Orient Mitjà traspassa fronteres i clava un cop de puny al patriarcat amb la càmera convertida en una arma d’autodefensa.

Samaher Alqadi

Samaher Alqadi és una veu emergent al cinema documental àrab. Les seues pel·lícules se centren en l’evolució de la situació de les dones i els artistes dissidents a l’Orient Mitjà. Criada al camp de refugiats de Jalazon a l’ocupada Cisjordània, Samaher va estudiar direcció cinematogràfica al High Cinema Institute, Egipte. El 2008, va dirigir i va produir el documental Mohammed Bakri sobre l’actor i director palestí del mateix nom que va fer la controvertida pel·lícula Jenin Jenin.

La pel·lícula de Samaher Gamalaat és un breu retrat documental del llegendari cantant Shaabi i símbol de la matriarcal Egipte Gamalaat Shiha. El seu breu documental Raja3’een (2012) és una instantània dels refugiats sirians a França, que continuen la seva lluita política als carrers i cafès de París.


LA VALL D’UIXÓ

Teatre Carmen Tur.  Carrer Benigafull, 31, 12600

3 de setembre

19h

Aforament limitat, inscripció prèvia. Si tens cap dubte, telefona’ns 645035692


GANDIA

Fundació Casal Jaume I de la Safor Valldigna, sala de conferències. C/Dona Teresa, 2.

17 de setembre

20h

Aforament limitat, inscripció prèvia; safor@acpv.cat


ONTINYENT

Cine Club Utiye, Centre Comercial el Teler, Carrer Pintor Segrelles 1. 

4 de setembre

20h

Aforament limitat, inscripció prèvia.

Preu entrada: 3€


ALCOI

Centre Cultural Ovidi Montllor. C/ Vistabella, 8.

10 de setembre

19.30 h

Aforament limitat, inscripció prèvia obligatòria; alcoi@acpv.cat 


VALÈNCIA

Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12.

15 de setembre

18h

Aforament limitat, inscripció prèvia.


ALACANT

Saló d’actes de CCOO d’Alacant. Avda Salamanca nº 33.

16 de setembre

18 h

Aforament limitat, inscripció prèvia; alacant@acpv.cat 690617547 (dilluns a divendres de 10:00 a 13:00h)


ELX

Casal Jaume I d’Elx. Carrer Sant Jordi, 2, 03203 Elx

24 de setembre

19h

Aforament limitat, inscripció prèvia; elx@acpv.cat


PEDREGUER

Casal Cultural Jaume I Pedreguer. Carrer València, 12

30 de setembre

19.30h

Aforament limitat, inscripció prèvia; casal@casalpedreguer.cat


Etiquetes: Acció Documental +

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de