La Federació Llull valora positivament que els presidents Puig i Aragonès aborden la reciprocitat televisiva i demana executar-la d’immediatLa Federació Llull (Òmnium Cultural, Acció Cultural del País Valencià i Obra Cultural Balear) es va reunir, el passat 31 d’agost, amb el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, per demanar la represa dels compromisos de la Declaració de Palma i la reciprocitat televisiva. Una setmana després, la Federació valora molt positivament que els presidents Ximo Puig i Pere Aragonès hagen abordat la qüestió de la reciprocitat del senyal de les televisions i ràdios públiques en llengua pròpia del País Valencià i Catalunya. Més, si cap, en un context en el qual només resta el pas definitiu i últim que és el de la signatura del conveni, que està exclusivament en les mans de la presidència de la Generalitat Valenciana.

La Federació Llull veu bé que l’intercanvi de les emissions entre els canals valencians i catalans es realitzen a través de qualsevol mitjà, en aquest cas mitjançant Smart TV i telefonia. Malgrat això, aquesta proposta no deixa de ser una solució provisional, que no satisfà completament la Federació.

De fet, el múltiplex propietat de la Generalitat Valenciana disposa d’un canal lliure, en principi destinat al segon canal de la televisió pública valenciana, però que per qüestions pressupostàries s’ha posposat sine die la seua creació. Aquest canal, mentre es treballa en una solució definitiva, podria ocupar-se per a l’emissió, com a mínim, de TV3, proposa la Federació Llull.

Per tant, depèn exclusivament del president Puig que avui mateix es puga posar en marxa un conveni de reciprocitat que pose fi a la censura del PP de TV3 i Catalunya Ràdio al País Valencià.

A més, l’actual direcció d’À Punt és totalment favorable a la col·laboració amb TV3, com demostra la projecció simultània de pel·lícules com La mort de Guillem o el documental dedicat a Frederica Montseny, la compra i emissió de sèries com Merlí o l’inici de coproduccions. Aquesta dinàmica de col·laboració ha trobat una dinàmica molt positiva per part de la societat valenciana, que s’ha traduït en màxims d’audiència.

El Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans Audiovisuals ha mostrat un suport total i unànime a aquesta col·laboració, amb l’aprovació de l’entrada a la plataforma BON DIA. L’advocacia de la Generalitat valenciana també ha emès un informe favorable a la signatura del conveni de reciprocitat. Per tant, l’últim pas que resta és la signatura del conveni de reciprocitat, que depèn exclusivament del president Ximo Puig. Un fet que compta amb el suport de la direcció d’À Punt, del Consell Rector de la CVMA, de l’audiència, dels socis de govern, de les universitats i de les empreses del món audiovisual.

En aquest sentit, la Federació Llull continuarà treballant i insistirà en la necessitat de l’execució de la reciprocitat.


Etiquetes: Federació Llull Reciprocitat

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de