Antoni Miró serà fill predilecte d’Alcoi i rebrà la Medalla d’Or de la ciutatL’artista i soci d’ACPV, Antoni Miró, serà nomenat fill predilecte d’Alcoi i rebrà la Medalla d’Or de la ciutat en un acte de lliurament a la capital de l’Alcoià el pròxim 17 de setembre.

L’acte per a entregar la Medalla d’Or d’Alcoi i distingir com a Fill Predilecte de la ciutat a l’artista alcoià Antoni Miró tindrà lloc el pròxim 17 de setembre a les 19.00 hores. Es tracta d’un acte obert a la ciutadania en general, encara que a causa dels protocols sanitaris marcats per la Covid-19, és necessari confirmar l’assistència enviant un correu electrònic a alcaldia@alcoi.org.

Tres dies abans, el 14 de setembre, a les 13:30 hores, se celebrarà el ple municipal extraordinari en el qual l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, llegirà la ponència que s’argumenta el perquè d’aquests reconeixements. En aquesta sessió plenària s’informarà també de les adhesions formalitzades durant el període obert per a tal fi, que va abastar del 2 d’agost al 5 de setembre. En total, s’han rebut dins de termini un total de 507 adhesions de col·lectius, institucions i particulars, encara que moltes altres han sigut desestimades per presentar-se fóra de termini.

Entre les adhesions d’institucions i col·lectius destaquen algunes com les de la Conselleria de Cultura, la Xarxa Lluis Vives que engloba a les universitats públiques valencianes o nombrosos ajuntaments, com ara els d’Alacant, Cocentaina, Xàtiva, Xàbia o Xixona, entre d’altres.

Trajectòria

Toni Miró naix a Alcoi en 1944. Viu i treballa en el Mas Sopalmo. En 1960 rep el primer premi de pintura de l’Ajuntament d’Alcoi. Al gener de 1965, realitza la seua primera exposició individual i funda el Grup Alcoiart (1965-72) i en 1972 el “Gruppo Denunzia” en Brescia (Itàlia). Són nombroses les seues exposicions dins i fora del nostre país, així com els premis i esments que se li han concedit. Membre de diverses acadèmies internacionals.

En la seua trajectòria professional, Miró ha combinat una gran varietat d’iniciatives, des de les directament artístiques, on manifesta la seua eficaç dedicació a cadascun dels procediments característics de les arts plàstiques, fins a la seua incansable atenció a la promoció i foment de la nostra cultura.

Cal destacar així mateix la creació de la Càtedra d’Art Contemporani Antoni Miró, amb l’objectiu de promoure, contribuir al coneixement i a la difusió de l’art contemporani, especialment valencià, duta a terme per la Universitat d’Alacant, juntament amb Antoni Miró, l’Ajuntament d’Otos i l’Ajuntament d’Alcoi.


Etiquetes: Alcoi Antoni Miró

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de