ACPV acompanya la Muixeranga de València en la inauguració de la seua exposicióAnna Gascon, vocal de la Junta Directiva d’ACPV, participà el passat dimarts 14 de setembre en l’acte d’inauguració de l’exposició sobre la Muixeranga de València que es pot visitar a l’Espai Rambleta, a València.

La Muixeranga de València ha acompanyat Acció Cultural en aplecs a la plaça de bous, en les manifestacions del 9 d’Octubre i del 25 d’Abril, en actes de tota mena. De forma ordenada i decidida, amb el silenci i la discreció dels que pensen sobretot a fer i no en figurar, dels “imprescindibles”. I sempre, sempre, amb un somriure acompanyant cada torre i cada figura.

Segurament, les persones que integren la Muixeranga de València no se n’adonen de la importància del seu treball. La importància de recuperar i renovar una tradició de segles, de reviure una expressió històrica de la nostra cultura popular i saber rellegir-la des del segle XXI perquè els més joves la facen seua i, així, li donen nova vida. I de connectar aquesta “cultura popular rejovenida” amb la lluita del poble valencià, també de segles (més de 300 anys), per recuperar el ple autogovern.Etiquetes: Muixeranga de València tradició

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació