Vicent Martínez Sancho presenta el llibre ‘Consideracions aritmètiques heterodoxes’ a l’Octubre CCCVicent Martínez Sancho, president d’ACPV entre els anys 1999 i 2005, presentarà el seu llibre acompanyat per Facundo Ballester, catedràtic de Física Atòmica, Nuclear i Molecular de la Universitat de València. L’acte tindrà lloc el pròxim 30 de setembre a les 19h.

Consideracions aritmètiques heterodoxes és una obra sobre els nombres naturals conformada per tres assajos:


I. De la Criptografia Moderna a la Criptografia Aleph-0
II. Paritat i Primalitat (Conjectures de Fermat, de Goldbach, i de la Infinitat dels Primers Bessons)
III. Mètodes aritmètics en l’anàlisi de la distribució dels nombres primers

El primer assaig consta de dues parts: en la primera es descriuen les característiques dels sistemes criptogràfics inventats des del període de les primeres substitucions monoalfabètiques fins al període de la substitució polialfabètica digital que, teòricament, culmina amb el que és anomenat Marc Teòric de la Criptografia Moderna o de Shannon.

En la segona part s’hi introdueix la innovació: El Marc Teòric de la Criptografia Aleph-0, del qual l’anterior de Shannon és un cas particular, permet demostrar el Teorema de la indistingibilitat entre plaintexts i criptogrames, teorema que obre un ampli ventall de camins en la construcció de sistemes criptogràfics perfect secrecy, com ho són els que es desenvolupen en el text: la Criptografia de Residus, la Criptografia TK (o de la Clau Viatgera) i la Criptografia IGK (o de la Generació Instantània de la Clau de Xifrat d’un sol ús).


Etiquetes: llibres Octubre CCC Vicent Martínez Sancho

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de