‘Castelló per la llengua’ celebra a l’Alcora el 89é aniversari de les Normes de CastellóSota el lema “Al carrer, en valencià!”, la jornada d’enguany s’ha dedicat a la bona salut de la nostra llengua i el foment de l’ús en la societat i en tots els àmbits de la vida diària.

Aquesta celebració és un homenatge al consens majoritari d’acceptació de les normes bàsiques d’ortografia del valencià, adoptades per diverses entitats culturals valencianes el 21 de febrer de 1932. Aquesta guia lingüística, redactada per l’historiador Lluís Revest i el mestre Carles Salvador, es va adaptar a les particularitats valencianes del territori gràcies a l’impuls de la Societat Castellonenca de Cultura. Fins a 61 personalitats de l’època van signar aquest acord, entre ells l’escriptor Enric Valor, el filòleg Manuel Sanchis Guarner o el poeta Enric Duran.

Durant la vesprada la Pista Jardín del municipi ha acollit la tradicional Fira d’entitats amb jocs infantils i activitats, com un taller de construcció d’instruments musicals i l’actuació del contacontes Felip Kervarec. A partir de les 22:00 hores va tindre lloc la part més festiva amb les actuacions musicals de la banda de blues Meter Band, El Diluvi i La Trocamba Matanusca.

La plataforma ha recuperat el format habitual de la celebració després de més d’any i mig en què per la pandèmia es va replantejar el format i l’aforament dels actes.

La cloenda de la commemoració de les Normes tindrà lloc al desembre, amb un homenatge als 61 signataris del document, a la Casa Matutano de Castelló de la Plana.Etiquetes: ACPV Comarques de Castelló Castelló per la llengua El Diluvi La Trocamba Matanusca Normes de Castelló

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de