ACPV felicita els guardonats amb l’alta distinció de la GeneralitatACPV felicita els guardonats, amb l’alta distinció de la Generalitat. I amb especial afecte als nostres socis o íntims col·laboradors amb la feina de l’entitat, com els estimats Carles Subiela, fundador de l’empresa Consolat de Mar, el cantacançons Dani Miquel, el poeta Josep Piera o el grup Al Tall. També lloa als Equips de Vacunació contra la COVID-19, imprescindibles per afrontar la complicada situació sanitària i social viscuda durant l’últim any.

L’empresa Consolat de Mar, fundada i impulsada per Carles Subiela, amic i soci d’ACPV, ha rebut la distinció al Mèrit Empresarial i Social de la Generalitat Valenciana. Un premi, sense dubte, molt merescut després d’una dilatada trajectòria aportant valor i ajudant als nostres músics i societats musicals.

Per altra banda, el cantacançons Dani Miquel, distinció al mèrit cultural, és ja un fenomen musical arreu del País Valencià. Amb una trajectòria treballada poble a poble, la seua proposta esdevé ja un referent generacional: la Banda Sonora Original que milers de xiquetes i xiquets valencians recordaran el dia de demà.

Al Tall, també distingits al mèrit cultural, no necessiten cap presentació. El conjunt valencià de música d’arrel tradicional fou fundat el 1975, i ha estat reconegut per la seua trajectòria pionera en la reinterpretació de la tradició musical i sonora del País Valencià.

Josep Piera és poeta, narrador i traductor valencià, es va iniciar amb una participació en la compilació col·lectiva ‘Carn fresca’, de joves poetes valencians. S’integraria en la que es va denominar generació dels 70, i va ser un dels fundadors de la revista literària Cairell. Els seus llibres, tant en vers com en prosa, han sigut guardonats amb premis com, per exemple, l’Ausiàs March de poesia (1972), el Carles Riba de poesia (1979) o el Josep Pla (1981) de prosa, entre altres. Els més recents són el premi Alfons el Magnànim-València de poesia (2013) i el premi Vila de Catarroja Benvingut Oliver de narrativa (2015). Ha cultivat la narració autobiogràfica, inspirada en les experiències dels seus nombrosos viatges pel Mediterrani. Algunes obres seues han sigut traduïdes al castellà, a l’anglés i a l’italià. Entre altres reconeixements, en 1991 la Generalitat de Catalunya li va concedir la Creu de Sant Jordi, i en 2010 l’Ajuntament de Gandia li va concedir la distinció de Fill Predilecte de Gandia.

ACPV felicita els col·lectius i a les persones homenatjades, amb mèrits ben merescuts, i també emfatitza, per descomptat, la imprescindible feina dels Equips de Vacunació contra la COVID-19.

Malgrat això, la Generalitat no ha concedit a Enric Valor, figura clau en la divulgació del nostre patrimoni cultural, l’Alta Distinció a títol pòstum amb motiu del 9 d’Octubre, tal com va aprovar el passat 11 de juny la comissió de Cultura de les Corts a proposta dels partits del Botànic, fet que des d’Acció Cultural del País Valencià lamentem profundament. Nosaltres seguirem reivindicant la tasca realitzada per l’Homenot de Castalla, referent ineludible del nostre país.Etiquetes: Al Tall Consolat de Mar Dani Miquel Josep Piera

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de