Carcaixent acull la projecció de ‘Bicicletes vs. cotxes’, un documental de Fredik GerttenEl documental Bicicletes vs. cotxes. La bicicleta el motor del canvi?, de Fredrik Gertten i distribuït per DocsBarcelona, arriba a Carcaixent (Ribera Alta). L’acte comptarà amb la projecció i el posterior debat sobre el film i ha estat organitzat conjuntament per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i Carcaixent M’agrada.

La bicicleta s’erigeix com una poderosa eina per al canvi, però la indústria automobilística inverteix milions de dòlars cada any pels seus interessos. Bicicletes vs. cotxes. La bicicleta el motor del canvi? es projectarà al Centre d’Empreses de Carcaixent el pròxim divendres 19 de novembre en un acte organitzat conjuntament per ACPV i Carcaixent M’agrada.

Sinopsi

El món està immers en una gran crisi global que tard o d’hora s’haurà d’afrontar: el canvi climàtic, l’esgotament dels recursos fòssils, i la contaminació urbana i dels oceans.

La bicicleta s’erigeix com una poderosa eina per al canvi, però la indústria automobilística inverteix milions de dòlars cada any per afavorir els seus negocis.

Bicicletes vs. Cotxes ens presenta diversos activistes i pensadors que lluiten per aconseguir ciutats més sostenibles. Es neguen a deixar d’anar amb bicicleta, tot i l’augment del nombre de morts en accidents de trànsit.

Fredrik Gertten

Director

Fredrik Gertten és un guardonat director i periodista amb seu a Malmö, Suècia, propietari i gerent de la productora WG Film, fundada l’any 1994. Anteriorment, ha treballat com a corresponsal i columnista estranger per a ràdio, televisió i premsa a Àfrica, Amèrica Llatina, Àsia i Europa.

Avui combina la direcció cinematogràfica i la producció creativa a WG Film. Pel·lícules recents inclouen Big Boys gone Bananas!, estrena mundial a Sundance 2012, Bikes vs. Cars, estrena mundial a SXSW 2015 i Becoming Zlatan, estrena mundial a IDFA 2016. Les seves pel·lícules han arribat a públics de 100 països i als principals festivals mundials. A Suècia, la venda de plàtans FairTrade va passar a incrementar del 5 al 50% les seves vendes després del llançament de la pel·lícula Big Boys gone Bananas!.

A l’octubre del 2017, va ser nomenat doctor honoris causa per la Facultat de Cultura i Societat de la Universitat de Malmö en reconeixement al seu treball com a documentalista.


Etiquetes: bicicleta bicicletes vs. cotxes Carcaixent Carcaixent M'agrada docsbarcelona documental Fredik Gertten Ribera Alta

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de