Conferència d’Héctor Illueca: Nou republicanisme per a un projecte de País



El pròxim 24 de novembre el Centre Ovidi Montllor d’Alcoi acollirà una conferència de l’actual vicepresident segon de la Generalitat Valenciana, Héctor Illueca. L’acte el presentarà Sandra Obiol, professora de la Universitat de València (UV) i Regidora de l’Ajuntament d’Alcoi.

Aquest acte forma part d’un cicle de debats que organitza Acció Cultural del País Valencià (ACPV) amb l’objectiu d’obrir un marc de diàleg on els diversos representants de les diferents forces d’esquerres del panorama polític valencià puguen plantejar diverses propostes sobre el futur del País Valencià.

Informació sobre el ponent

Héctor Illueca Ballester (València, 1975) és un inspector de treball i polític valencià, actual vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica de la Generalitat Valenciana.

Doctorat en dret per la Universitat de València (UV), és funcionari inspector de treball i professor de la UV, va estar vinculat al Front Cívic Som Majoria fundat per Julio Anguita. Candidat en el número 1 de la llista de Unides Podem per la circumscripció de València de cara a les Eleccions al Congrés dels Diputats de 2019, va ser escollit diputat.

Va ser coautor en 2018 juntament amb Manolo Monereo i de Julio Anguita d’una sèrie d’articles provocadors crítics amb la Unió Europea i defensors de diferents mesures del Govern italià de aliança entre la Lega i el Moviment 5 Estrelles, que van generar una aferrissada polèmica.

El 21 de gener de 2020 va ser nomenat director general de la Inspecció de Treball i Seguretat Social del Ministeri de Treball per Yolanda Díaz, també de Podem, pel que va renunciar a l’acta de diputat al Congrés. Deixà el ministeri el setembre de 2021 quan va prendre possessió del càrrec de vicepresident i conseller d’Habitatge de la Generalitat Valenciana en substitució de Rubén Martínez Dalmau.


Etiquetes: ACPV Alcoià-Comtat Centre Ovidi Montllor Illueca

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de