‘Mothers’, documental del mes de desembre a Acció Documental +El documental Mothers, de Myriam Bakir, arriba a diverses localitats durant el mes de desembre. Les projeccions s’emmarquen dins del cicle Acció Documental +, organitzat per ACPV i ACICOM.

Organitzat per ACPV, Acicom, Docs Barcelona i amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, el festival portarà durant el mes de desembre la pel·lícula Mothers, de Myriam Bakir a diferents punts del país.

Sinopsi

La legislació del Marroc tipifica com a delicte les relacions sexuals fora del matrimoni i una dona pot ser condemnada a presó si es queda embarassada sense estar casada. L’avortament també és il·legal, només està permès quan l’embaràs posa en risc la salut de la mare i l’home ha de donar el seu consentiment. Moltes dones joves es troben en una situació de vulnerabilitat i, sovint, no s’atreveixen a explicar l’embaràs a les seves famílies per por al rebuig. L’associació Oum El Banine, liderada per la carismàtica Mahjouba Edbouche, lluita contra una realitat injusta que és silenciada pels altaveus mediàtics del regne marroquí.

El grup de suport d’Edbouche ofereix una llar, cures emocionals i assistència legal fins al moment del part. El periple és ple d’obstacles i demana altes dosis de coratge i tendresa. La directora Myriam Bakir captura escenes d’impacte en què els pares de les noies embarassades neguen la realitat, tot i la persistència d’Edbouche per oferir solucions. Una mostra de com l’amor i la fraternitat planten cara a l’opressió d’un sistema que vulnera els drets bàsics de les dones.

Myriam Bakir

Directora

Myriam Bakir, de pares marroquins, va néixer i es va criar a París. Després d’haver dirigit dos curtmetratges a França, va dirigir el seu primer curtmetratge marroquí, Samia (1998). El seu primer llargmetratge Agadir-Bombai es va estrenar el 2011. Amb Mothers, Myriam Bakir realitza el seu primer documental.

La directora abandona la ficció i se centra en la realitat, la de les mares solteres al Marroc recolzades per Mahjouba Edbouche. La pel·lícula confronta l’acció d’aquestes últimes, el destí d’aquestes dones i la llei que les condemna.


ALACANT

Saló d’actes de CCOO d’Alacant. Avda Salamanca nº 33, Alacant.
Dia: 16
Hora: 18 h
Aforament limitat, inscripció prèvia; alacant@acpv.cat o 690617547 (dilluns a divendres de 10:00 a 13:00h)


ALCOI

Centre Cultural Ovidi Montllor. C/ Vistabella, 8, Alcoi.
Dia: 10
Hora: 19.30 h
Aforament limitat, inscripció prèvia; alcoi@acpv.cat


CASTELLÓ

La Vall d’Uixó, Castelló.
Dia: 17
Hora: 18h
Palau de Vivel, carrer Sanchis Tarazona, 37, La Vall d’Uixò

Aforament limitat, inscripció obligatòria en l’entrada (645035692)


GANDIA

Fundació Casal Jaume I de la Safor Valldigna, sala de conferències. C/Dona Teresa, 2
46701 Gandia
Dia: 3
Hora: 20h
Aforament limitat, inscripció prèvia; safor@acpv.cat


ELX

Casal Jaume I d’Elx. Carrer Sant Jordi, 2, 03203 Elx, Alacant.
Dia: 23
Hora: 19:30 h
Aforament limitat, inscripció prèvia; elx@acpv.cat


ONTINYENT

Cine Club Utiye, Centre Comercial el Teler, Carrer Pintor Segrelles 1, Ontinyent.
Dia: 4
Hora: 20h
Aforament limitat, inscripció prèvia;
Preu entrada: 3€


PEDREGUER

Casal Cultural Jaume I Pedreguer. Carrer València, 12, Pedreguer.
Dia: 9
Hora: 19.30h
Aforament limitat, inscripció prèvia; casal@casalpedreguer.cat


VALÈNCIA

Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12, València.
Dia: 15
Hora: 18h
Aforament limitat, inscripció prèvia: www.octubre.catAmb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de