Entitats i institucions valencianes demanen la reforma de la Llei de l’audiovisualEl pronunciament es presentarà demà en un acte conjunt en l’edifici Octubre Centre de Cultura Contemporània

L’acte ve motivat per l’anunci per part del Govern espanyol d’una llei de l’audiovisual que, d’aprovar-se tal com es va anunciar, significaria una molt greu discriminació de les llengües no castellanes de l’Estat, malgrat la seua oficialitat en els territoris respectius. I, per tant, un atemptat a la igualtat lingüística i a la teòrica no discriminació dels ciutadans per raó de llengua. En aquest sentit, ACPV entén que la llei ha de reformar-se en un quàdruple sentit:


a) Ha de contemplar l’obligació de les plataformes a disposar d’un mínim de producció pròpia del seu catàleg en les llengües no castellanes de l’Estat
b) També ha de regular que les plataformes tinguen un percentatge del seu catàleg doblat en llengües no castellanes cooficials.
c) Disposar que una part del percentatge dels beneficis de les plataformes destinat a finançar via impostos TVE incloga també les televisions autonòmiques en llengua pròpia.
d) No excloure els Consells de l’Audiovisual autonòmics com a òrgans reguladors ni buidar-los de competències, enlloc de centralitzar-les en la Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia.

ACPV expressa la seua voluntat de fer totes les gestions necessàries per aconseguir una reforma del projecte conegut en aquesta direcció.

D’altra banda, ACPV expressa també el seu suport a la petició de les productores valencianes d’un increment de la partida pressupostària inicialment prevista per a À Punt, ja que la televisió i ràdio públiques valencianes han de ser motor del nostre sector audiovisual, i sense pressupost això no serà possible.

ACPV valora molt positivament el consens assolit entorn d’aquests dos eixos, i el pronunciament valencià entorn de la reforma de la llei de l’audiovisual, i fa una crida als diputats valencians dels diferents partits polítics a atendre i respectar aquesta petició unànim dels sectors associatiu, acadèmic, institucional i empresarial: els nostres diputats a Madrid han d’atendre, abans que res, els interessos valencians, que en aquest cas passen per la reforma del projecte de llei de l’audiovisual.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de