Taula “Illes Balears, Catalunya i País Valencià: futurs compartits”, emmarcada a les jornades ‘El Moment Alomar’La presidenta d’ACPV, Anna Oliver, va participar a unes jornades en memòria a Gabriel Alomar que van estar organitzades per l’Institut Sobiranies i plantejades de manera conjunta entre Catalunya i Mallorca, en les ciutats de Palma i Barcelona.

La darrera jornada va completar sis dies en què s’ha parlat del llegat i visió de futur de Gabriel Alomar, al 80é aniversari de la seua mort a l’exili.

Els ponents van tractar el paper clau que va jugar Alomar en la definició de republicanisme, mallorquinisme polític i catalanisme. Fetes de forma conjunta entre Palma de Mallorca i Barcelona, les jornades també han estat un diàleg per tal de compartir ambdues realitats.

Quant a la perspectiva del País Valencià, l’aportà la presidenta d’ACPV: “Què hem fet bé? Existir, en un món globalitzat i un context polític i sociolingüístic on les llengües minoritzades són anorreades, nosaltres seguim sent una llengua i cultura vives”.

Com a reptes de futur, Anna Oliver va incidir en la necessitat de “crear estructures i no actuar aïlladament. Pensar en termes de nació completa i europea, superant el marc mental estatal”.

Però açò és només un resum de tot el que es va tractar. Si vols gaudir de la Taula sencera, pots mirar-la ací:Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació