Hèctor Illueca parla de propostes de futur republicanes per al País ValenciàAquest acte forma part d’un cicle de debats que organitza Acció Cultural del País Valencià (ACPV) amb l’objectiu d’obrir un marc de diàleg en què els diversos representants de les diferents forces d’esquerres del panorama polític valencià puguen plantejar propostes sobre el futur del País Valencià.

El dimecres 24 de novembre va tindre lloc al Centre Cultural Ovidi Montllor la conferència ”Nou republicanisme per a un projecte de País” d’Hèctor Illueca, vicepresident segon de la Generalitat Valenciana. La xarrada iniciar-se a les 19.00 h. i l’acte el va presentar Sandra Obiol Francés, regidora a l’Ajuntament d’Alcoi.

Hèctor Illueca va fer una breu exposició sobre l’evolució històrica del republicanisme a l’Estat Espanyol i al País Valencià per a, posteriorment, tractar qüestions com l’evolució històrica del model territorial a l’Estat, l’infrafinançament que pateix el País Valencià o la possibilitat que una nova república com a model d’estat podria resoldre aquestes qüestions.

L’objectiu d’aquest acte va ser obrir un marc de diàleg entre les diferents forces d’esquerra valenciana i per tal d’articular un projecte de futur davant les necessitats que presenta el País Valencià i la societat valenciana. Aquest acte està emmarcat dins d’un cicle de xarrades organitzades per Acció Cultural del País Valencià i pretén ser un espai per parlar del panorama polític valencià des de l’esquerra i les possibles propostes de futur.

Darrerament a la fi de la conferència es va obrir un torn de paraula al públic assistent en què van poder formular-se tota mena de dubtes i qüestions al vicepresident segon del govern valencià. L’acte va concloure al voltant de les 21.00 h.

Sobre Hèctor Illueca

Inspector de treball de professió, actualment és vicepresident segon del govern valencià, conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i professor de la Universitat de València (UV). També ha estat director general d’Inspecció de treball i Seguretat Social al Ministeri de Treball, presidit per l’actual vicepresidenta segona Yolanda Díaz, així com autor de diversos articles crítics amb la Unió Europea, en que va ser coautor amb Manolo Monereo i Julio Anguita.


GALERIA


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació