‘Valencià per a tot el món’, la plataforma que facilita l’aprenentatge del valencià en línia i gratuïtamentEl Centre Carles Salvador presentarà el pròxim dimarts 21 de desembre ‘Valencià per a tot el món’ una plataforma que ofereix un CURS GRATUÏT del nivell A1 de valencià en línia

Una llengua minoritzada necessita d’instruments que faciliten l’accès als potencials parlants. A les grans àrees urbanes hi ha una gran part de la població que té un contacte nul o escàs amb la llengua. En el cas de la gent que no ha estat escolaritzada en el valencià i que no tenen un contacte diari amb la llengua els cal alguna eina que els inicie en aquesta.

Ens calen plataformes atractives, modernes, accessibles i gratuïtes que inicien a tots aquells que ho desitgen al valencià. Un instrument que afavorisca la integració d’aquella gent que no ha passat ni passarà pel nostre sistema educatiu i els introduïsca i guie en les primeres passes. En aquest sentit diverses associacions que treballen per la integració de col·lectius de gent nouvinguda han expressat el seu interès i la necessitat de tindre una plataforma virtual que treballe el nivell A1 de valencià. Dos exemples en aquest sentit els representen les associacions la Creu Roja i València Acull, organitzacions amb les quals hem col·laborat al llarg del temps.

Per què considerem que és important tindre mitjans interactius i gratuïts, com ara una plataforma pròpia per a estimular la gent que aprenga valencià? D’una banda, per a ajudar les persones que viuen en el territori valencià i que parlen la llengua local, però que no han tingut la possibilitat de rebre una escolarització en valencià i, en conseqüència no saben (molt) bé escriure l’idioma.

D’altra banda, a través d’aquesta plataforma les persones estrangeres de qualsevol part del món, que vulguen vindre ací, o simplement volen estudiar la llengua per altres raons (acadèmics, curiositat lingüística, etc.), hi tindran accés i podran començar a iniciar-se en l’estudi del valencià.

A més a més pensem que és un mitjà com totes les ferramentes tecnològiques que atrau, estimula i motiva d’una manera agradable i lúdica les persones per a seguir descobrint una llengua i una cultura amb molta història com la nostra.


-DATA: 21 de #desembre
-HORARI: 18.30 hores
-UBICACIÓ: En l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (c/ Sant Ferran, 12, València), aula 1 del primer pis.

-L‍’acte serà presentat per les dissenyadores del curs i professores dels cursos Carles Salvador.

– Per una qüestió d’aforament, necessitarem la confirmació de la teua assistència a l’acte. Pot inscriure-s’hi a matricules@centrecarlessalvador.org o telefonar al 963157799.

ENLLAÇ AL CURSAmb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació