“Arrel” de Mural Sonor ja és una realitatArrel, l’àlbum de Mural Sonor dedicat al folk, produït per Miquel Gil i iniciativa d’ACPV, ja es pot trobar des d’avui mateix, divendres 10 de desembre, a les principals plataformes digitals amb l’avançament del senzill “la Marina Baixa”

Com el mateix Miquel ha deixat escrit en els seus apunts sobre el treball Arrel:

“Arrel no vol ser una antologia de la música tradicional del País Valencià, no podem ser tan presumptuoses, ens caldrien massa “terabytes” per a aproximar-nos, ni que fos una mica, a l’enorme dimensió del patrimoni musical valencià.

Arrel vol ser un viatge “comarcalitzat” pels paisatges sonors de la nostra música de transmissió oral amb la veu i la poesia com a vehicles comunicatius, vol ser una manera sonora de festejar els cinquanta anys de vida d’Acció Cultural del País Valencià, cinquanta anys indestriablement units a l’actualitat cultural del nostre poble.

Hem procurat que Arrel fos el més participatiu possible com a homenatge i reconeixement al treball de tot un col·lectiu de persones que mantenen viva, dia a dia, la presència i la utilitat del nostre codi musical, del nostre ≪so valor≫.

Hi trobareu des d’allò més ancestral fins allò més contemporani, de la dolçaina al seqüenciador. El que hem estat, el que som i el que serem. Del nord al sud i de l’interior a la mar.

Gaudiu el viatge!”

El senzill triat per a engegar la singladura d’aquest treball és la cançó dedicada a la Marina Baixa, amb lletra del poeta de la Nucia, Joaquim Cano i música original de Miquel Gil. Aquest tema és interpretat pel mateix cantautor de Catarroja.

La Marina Baixa

I, a la platja, la resposta

que, a la mar, li demanaves:

que, de tant mirar-se a l’aigua,

les muntanyes es fan blaves.

Vas veure la mar de nit,

la vas covar entre els dits,

la vas ensumar d’un glop

i et va quedar sal al pit.

Vam veure la mar de nit,

la vam covar entre els dits,

la vam dividir en dos

i se’ns va quedar dins.

Música: Miquel Gil

Lletra: Joaquim Cano

Intèrpret: Miquel Gil


Etiquetes: Arrel Miquel Gil Mural Sonor Noèlia Llorens "Titana"

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de