Les entitats en defensa de les llengües catalana, basca i gallega fan front comú a Madrid per l’audiovisualACPV i la resta d’entitats reclamem respecte per la igualtat lingüística i canvis substancials en el projecte de llei

Les entitats en defensa de les llengües catalana, basca i gallega (Acció Cultural del País Valencià-ACPV, Òmnium Cultural, Obra Cultural Balear-OCB, Escola Valenciana, Plataforma per la Llengua, Kontseilua i Mesa Pola Normalización Lingüística) hem plantejat un front comú per a reclamar canvis substancials en el projecte de llei de l’audiovisual presentat pel Govern espanyol, ja que l’actual text manté un tracte discriminatori cap a les llengües catalana, basca i gallega i no garanteix la igualtat lingüística.

Les entitats hem convocat avui els partits valencians, catalans, balears, bascs i gallecs amb representació al Congrés de Diputats (Compromís, ERC, Junts, CUP, PDeCAT, ECP, Més per Mallorca, EH Bildu, PNB i BNG) a una reunió de treball a Madrid, amb l’objectiu de presentar-los els continguts que caldria incorporar al projecte de llei (vegeu document annex).

Anna Oliver, presidenta d’ACPV, ha recordat en la reunió el treball realitzat al País Valencià per a assolir un consens en la reclamació de la reforma de l’actual projecte de llei. Aquest consens s’expressa en un triple àmbit:

  1. en primer lloc, en l’acord de les entitats i associacions expressat en l’acte públic que va tenir lloc el passat 24 de novembre en la nostra seu central, a València, convocat de manera unitària i qeu va comptar amb la participació del president del Consell Valencià de l’Audiovisual, la directora de la Càtedra de Drets Lingüístics de la Universitat de València i els representants de les tres associacions d’empreses productores de l’audiovisual valencià;
  2. en segon lloc, en el pronunciament del Consell Valencià de l’Audiovisual, en el qual demanava “que la nova llei de l’audiovisual siga conseqüent amb el marc competencial autonòmic”;
  3. en tercer lloc, en l’acord dels governs valencià, català i balear, arran de la reunió dels secretaris de Política Lingüística de Catalunya i el País Valencià, i la directora general de Política Lingüística balear, del passat 21 d’octubre (en el marc de la represa de la Declaració de Palma), per tal de reclamar que la llei garantesca la igualtat lingüística.

És per això que ACPV, en aliança amb la resta d’entitats i associacions de defensa de les llengües catalana, basca i gallega, ha volgut portar aquest consens valencià també a l’àmbit estatal, i reclamar que els partits que sustenten l’actual majoria parlamentària al Govern espanyol donen suport als canvis necessaris en el projecte de llei. Així mateix, ACPV continuarà treballant per a garantir nous avenços en la consideració legal de la nostra llengua i la igualtat lingüística.


Etiquetes: ACPV audiovisual igualtat lingüística omnium

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de