La Llibreria Fan Set acull la presentació de “Llorente i Blasco Ibáñez: entre la política i la literatura”La Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació i la lliberia Fan Set, presenten el llibre Llorente i Blasco Ibáñez: entre la política i la literatura, d’Antoni Ferrando, dijous 13 de gener a les 19 hores la llibreria Fan Set.

A l’acte participaran l’autor, Antoni FerrandoCarme Gregori, Rafael Roca, Vicent Baydal, Gustau Muñoz Enric Estrela (suddirector del Magnànim).

Llorente i Blasco Ibàñez: entre la política i la literatura aborda l’enfrontament polític entre aquests dos líders del conservadorisme i del republicanisme valencians, respectivament, de la darrera dècada del segle XIX, sobretot a propòsit de la guerra de Cuba (1895-1898). El primer justificà les exempcions al servei militar que es podia permetre la minoria benestant i, amb aquest propòsit, compongué Cartes de soldat i Pro Pàtria. El segon reivindicà el servei militar universal i instrumentalitzà la desastrosa gestió de la guerra colonial per a difondre els seus ideals republicans. Aquest enfrontament tingué alhora el seu correlat en l’àmbit de la literatura: mentre Llorente apostà per la recuperació del valencià com a llengua literària, per bé que limitada a la poesia bàsicament per consideracions polítiques, Blasco Ibáñez reeixí a convertir-se en un novel·lista famós en castellà, gràcies a un popular cicle de narracions de temàtica valenciana. Alhora, aquest qüestionà la viabilitat del valencià com a llengua literària, especialment per a la prosa, en consonància amb l’ofensiva de la intel·lectualitat espanyola contra el conreu de les llengües de l’estat diferents al castellà.

[Text copiat del web de la Institució Alfons el Magnànim]Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació