El Centre Ovidi Montllor acull la presentació de ‘L’home gris’, de Sico FonsEl pròxim dimecres 19 de gener Sico Fons presentarà la seua novel·la L’home gris al Centre Ovidi Montllor d’Alcoi.

L’acte serà presentat per Francesc Pou i començarà a les 19.30 hores al Centre Ovidi Motllor (Vistabella, 8 – Alcoi).

SINOPSI

Aparentment, Carles Climent és un funcionari d’Hisenda gris i gairebé, podríem dir, mediocre; o si més no, “normal”. Normal? Viu tot sol amb els seus temors d’hipocondríac infatigable en un apartament de la ciutat de València, i sembla viure o observar-ho tot a una certa i prudencial distància. El seu món pareix reduir-se al seu àmbit laboral i als bars que freqüenta amb una certa assiduïtat. Tanmateix, però, no tothom sap que Carles té una gran afició: la literatura. Li agrada llegir novel·les, però sobretot, li agrada escriure. I això és el que fa molt sovint: plasmar la realitat que l’envolta amb relats i contes. Contes que sense més dilació, seran compartits a les xarxes d’Internet. Carles no necessita més reconeixement que els likes que li posen amics i desconeguts virtuals. Els seus companys de faena poden servir-li de matèria primera per a crear els seus textos literaris, però també la diversa fauna que pobla els bars i els pubs que visita, la gent del carrer o ell mateix.

Podríem considerar aquesta obra com un híbrid entre novel·la i recull de relats. En tot cas, l’estranyesa i la sorpresa que ens para sovint la vida, podrien considerar-se com a veritables protagonistes d’aquestes pàgines.

SOBRE L’AUTOR

Sico Fons (Tavernes de la Valldigna, País Valencià) ha publicat L’udol de la sirena (Edicions La Xara, 2001), Històries de la Vall (Ediciones Bonet Sichar, 2003), La mort de la sirena (Edicions La Xara, 2003), Els crits de la follia (Edicions La Xara, 2004), Infants adormits (Edicions La Xara, 2005), el recull de relats Parelles imperfectes (El Taller del Poeta, 2006), Portes tancades (Edicions La Busca, 2006), El desfici dels herois (Edicions La Busca, 2008), Un estiu a l’infern (La Busca Edicions, 2010), Humors agres (Edicions del Bullent, 2012), la recopilació d’articles d’opinió Genocidi (in)visible (Voliana Edicions, 2012), Garbí de Malfiar, de rodamón a joglar (Edicions La Xara, 2013), Crònica perplexa d’un exèrcit (Ediciones Oblicuas, 2013), Un sol esglaiat (Edicions La Xara. 2014) i No em diga això (Edicions La Xara. 2015), i El secret de les abelles (Edicions El Tívoli. 2016). En el 2018 va publicar Desficis, el seu primer poemari.

Alguns dels seus treballs han estat premiats en diferents certàmens literaris com ara, el VII Certamen de Cuentos “al margen”, l’XI Concurs de Narrativa de Capdepera, Mallorca, el III Premi Literari de Constantí, Tarragona, la 2ª edició del Premi Nacional de Microrelats “El Basar”, el XVI Concurs de Conte Curt Antoni Gomila-Bartomeu de Montuïri (Mallorca), l’XI Premi de Narrativa Curta “Tinet” o el Premi Soler i Estruch amb el recull de relats “Humors agres”.

Ha publicat articles en la cartellera Turia, el diari Levante, el Temps, l’Avui, Micro, L’Avanç, la revistaQuinzedies de la Safor,GandiaExpress, Infosafor, Infomigjorn, La Veu de la Valldigna, El Punt Avui, la Veu del País Valencià i La Cotorra de la Vall.


Etiquetes: Centre Ovidi Montllor literatura

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de