Presentació del llibre “Una nova cultura per al poble”, de Mariona Lladonosa i Manuel Lladonosa, a l’OctubreCCCL’Octubre CCC acollirà el proper dijous 3 de febrer la presentació del llibre Una nova cultura per al poble. El Congrés de Cultura Catalana i la modernització de la catalanitat (1975-77), de Mariona Lladonosa i Manuel Lladonosa.

ACPV saluda i celebra la presentació a l’Octubre CCC del llibre Una nova cultura per al poble. El Congrés de Cultura Catalana i la modernització de la catalanitat (1975-77), de Mariona Lladonosa i Manuel Lladonosa.

El Congrés de Cultura Catalana va ser un esdeveniment de vital importància per a actualitzar el catalanisme en totes les seues vessants, des de la tradició conservadora i catòlica a les diferents visions i organitzacions polítiques de caire marxista, de cara a afrontar el final de la dictadura franquista i l’inici d’una etapa que sota la denominació de Transició havia de donar peu a l’eixida de la clandestinitat i a l’exercici polític parlamentari, però també a la continuació de l’activisme cultural arreu dels Països Catalans.

Al País Valencià, el Congrés fou d’una importància vital per a la consolidació d’Acció Cultural i per a l’impuls d’actes que sacsejaren l’opinió pública i el panorama polític del moment. Dins el Congrés, l’any 1975, se celebrà, per exemple el primer homenatge al doctor Peset, afusellat   pel règim feixista de Franco l’any 1941, amb l’assistència del màxims representants de la vida política i cultural del país en aquells moments decisius.

Per tot això, ara, en el moment de fer balanç i traçar noves línies d’actuació, ACPV convida socis i amics a la presentació d’aquest llibre fonamental per a entendre aquells anys i l’audàcia dels seus protagonistes.

Data: Dijous 3 de febrer de 2022

Horari: 19.00 hores.

Inscripció gratuïta


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb la col·laboració de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Generalitat Valenciana

Conselleria d'Educació Conselleria d'Educació