‘En el llindar’, documental del mes de febrer a Acció Documental +El documental En el llindar, de Coraci Ruiz, serà el documental del mes de febrer de 2022. Les projeccions s’emmarquen dins del cicle Acció Documental +, organitzat per ACPV i ACICOM.

Organitzat per ACPV, Acicom, Docs Barcelona i amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, el festival portarà durant el mes de febrer la pel·lícula En el llindar, de Coraci Ruiz a diferents punts del país.

Sinopsi

Des d’un punt de vista autobiogràfic, la directora brasilera Coraci Ruiz segueix la transició de gènere del seu fill adolescent, en Noah. Entre l’any 2016 i el 2019, l’entrevista tot abordant els conflictes, certeses i incerteses que impregnen la seva profunda cerca d’identitat. Al mateix temps, Coraci, criada des de petita en un entorn activista i feminista, també viu el seu propi procés de transformació que la porta a trencar amb vells paradigmes, a enfrontar-se a les seves pors i a desmuntar els seus propis prejudicis Amb un relat personal, generós i honest es posen sobre la taula qüestions socials rellevants al voltant del gènere, el matrimoni, la política i el consentiment dels pares.

Coraci Ruiz va néixer a Sao Paulo, Brasil. Des del 2003 treballa com a documentalista, el 2020 va obtenir un doctorat en Multimèdia. Ha dut a terme diverses pel·lícules, sèries de TV i vídeos. El seu primer llargmetratge, 2012, Letters to Angola, va ser seleccionat en més de vint festivals de cinema de setze països. Limiar és el seu segon llargmetratge i va ser premiat a Hot Docs, 2021


PROGRAMACIÓ FEBRER


ALACANT

Saló d’actes de CCOO d’Alacant. Avda Salamanca nº 33, Alacant.
Dia: 17
Hora: 18 h
Aforament limitat, inscripció prèvia; alacant@acpv.cat o 690617547 (dilluns a divendres de 10:00 a 13:00h)


ALCOI

Centre Cultural Ovidi Montllor. C/ Vistabella, 8, Alcoi.
Dia: 11
Hora: 19.30 h
Aforament limitat, inscripció prèvia; alcoi@acpv.cat


LA VALL D’UIXÓ

Teatre Municipal Carmen Tur, La Vall d’Uixò

Dia: 18
Hora: 18h


GANDIA

Fundació Casal Jaume I de la Safor Valldigna, sala de conferències. C/Dona Teresa, 2
46701 Gandia
Dia: 25
Hora: 20h
Aforament limitat, inscripció prèvia; safor@acpv.cat


ELX

Casal Jaume I d’Elx. Carrer Sant Jordi, 2, 03203 Elx.
Dia: 18
Hora: 19:30 h
Aforament limitat, inscripció prèvia; elx@acpv.cat


ONTINYENT

Cine Club Utiye, Centre Comercial el Teler, Carrer Pintor Segrelles 1, Ontinyent.
Dia: 5
Hora: 20h
Aforament limitat, inscripció prèvia;
Preu entrada: 3€


PEDREGUER

Casal Cultural Jaume I Pedreguer. Carrer València, 12, Pedreguer.
Dia: 24
Hora: 19.30h
Aforament limitat, inscripció prèvia; casal@casalpedreguer.cat


VALÈNCIA

Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12, València.
Dia: 16
Hora: 18h
Aforament limitat, inscripció prèvia: www.octubre.catEtiquetes: Acció Documental + ACICOM Cinema docsbarcelona documental

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de