Gran acollida de la presentació del llibre “Una nova cultura per al poble”, de Mariona i Manuel Lladonosa, a l’Octubre CCC



El llibre Una nova cultura per al poble. El Congrés de Cultura Catalana i la modernització de la catalanitat (1975-77), de Mariona Lladonosa i Manuel Lladonosa va presentar-se durant la vesprada d’ahir a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània davant un públic nombrós.

Els autors van estar acompanyats per Eliseu Climent, fundador i expresident d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV); Agustí Alcoberro, president de la Fundació Congrés de Cultura Catalana.

SOBRE EL LLIBRE

El Congrés de Cultura Catalana va ser un esdeveniment de vital importància per a actualitzar el catalanisme en totes les seues vessants, des de la tradició conservadora i catòlica a les diferents visions i organitzacions polítiques de caire marxista, de cara a afrontar el final de la dictadura franquista i l’inici d’una etapa que sota la denominació de Transició havia de donar peu a l’eixida de la clandestinitat i a l’exercici polític parlamentari, però també a la continuació de l’activisme cultural arreu dels Països Catalans.

Al País Valencià, el Congrés fou d’una importància vital per a la consolidació d’Acció Cultural i per a l’impuls d’actes que sacsejaren l’opinió pública i el panorama polític del moment. Dins el Congrés, l’any 1975, se celebrà, per exemple el primer homenatge al doctor Peset, afusellat   pel règim feixista de Franco l’any 1941, amb l’assistència del màxims representants de la vida política i cultural del país en aquells moments decisius.

Van intervindre, entre altres, Josep Lluís Albinyana, President del Consell Preautonòmic del País Valencià i Enric Morera, President de les Corts Valencianes.


GALERIA


Etiquetes: Centre Ovidi Montllor

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de