Acció Cultural del País Valencià participarà en les concentracions del 2 d’abril en defensa de la llenguaL’entitat convoca davant del Tribunal Superior de Justícia de València una concentració conjuntament amb les accions en tot el territori lingüístic de la plataforma Enllaçats per la Llengua 

Acció Cultural del País Valencià participarà en la concentració en defensa de la llengua convocada el dissabte 2 d’abril en València per la plataforma Enllaçats per la Llengua. L’entitat ha acordat unir forces i sumar-se a les accions convocades en tot el territori lingüístic durant la jornada del pròxim 2 d’abril, data en què Lluís XIV va prohibir l’ús de la llengua catalana a la Catalunya Nord, en l’any 1700. En València, la concentració tindrà lloc davant del Tribunal Superior de Justícia (Jardins de la Glorieta), a les 13:00 hores.

ACPV dona suport a aquesta convocatòria que respon a les contínues agressions que la nostra llengua rep des de tots els fronts, especialment el judicial, i per a reivindicar el dret a viure plenament en català, el dret a una escola en la nostra llengua i, en definitiva, en reivindicació de la plena equiparació en drets de les comunitats de l’àmbit lingüístic català amb les de la llengua castellana o francesa.

A més de la ciutat de València, Enllaçats per la Llengua, espai unitari que agrupa entitats socials, culturals i sindicals de la Catalunya Nord, la Franja, Andorra, Catalunya, L’Alguer, Illes Balears i País Valencià, ha preparat accions per al mateix dia en Perpinyà (Passeig Torcatis, de 10:00 a 22:00 hores), Palma, (Plaça del Tub, 12:00 hores) i Barcelona (Plaça Sant Jaume, 18:00 hores). També compten amb el suport de les entitats de la Franja, el Principat d’Andorra i l’Alguer.

La plataforma Enllaçats per la Llengua també ha volgut manifestar el seu suport a la vaga convocada a l’ensenyament a Catalunya el pròxim 23 de març en resposta a la imposició del 25% del castellà per part dels tribunals de justícia i en defensa de la immersió lingüística, que s’ha mostrat l’opció més eficaç perquè tot l’alumnat conega en igualtat de condicions el català i el castellà.

Finalment, l’organització també anima a participar la ciutadania en la celebració del 25 d’abril, diada del País Valencià, que tindrà lloc a Castelló el pròxim 7 de maig una gran jornada convocada per Acció Cultural del País Valencià, en la qual la reivindicació de viure plenament en valencià i amb plena normalitat també hi serà present. 


CARTELL


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de