“Música des de la Literatura” arriba a CocentainaLa conferència Música des de la Literatura es durà a terme el pròxim divendres 20 de maig a les 19 hores, al Centre Cultural El Teular, a Cocentaina (El Comtat).

L’acte estarà presentat per Llúcia Martin, Catedràtica de la Universitat d’Alacant del departament de Filologia Catalana, i hi participaran com a ponents Àngel LLuís Ferrando, Director d’Orquestra i Musicòleg, i Héctor Pulido, membre del Consell del Departament de Filologia Catalana a la Universitat d’Alacant.

Durant la conferència es tractaran temes com El Tirant Lo Blanc fet música: composicions musicals inspirades en el Tirant Lo Blanc, un assumpte inspirador per a músics i filòlegs. A banda, també es tractaran aspectes relacionats amb com combinar les figures de Fuster i Ovidi amb la qüestió assagística i musical. Aquest acte anirà acompanyat de l’actuació de l’ensemble de trombons del Conservatori Joan Cantó d’Alcoi.

Sobre els ponents

Llúcia Martín Pascual és Catedràtica de la Universitat d’Alacant del Departament de Filologia Catalana des de l’any 2018, on imparteix la seua docència en literatura medieval i sobre la relació amb les literatures medievals europees. Entre les seues línies d’investigació, hi destaquen els diferents aspectes de la Literatura Catalana medieval, la Bibliografia classificada i comentada de la literatura catalana medieval, a més de l’edició digital i els recursos electrònics. Forma part del grup d’investigació consolidat de la Universitat d’Alacant: Literatura Catalana Medieval. També ha estat directora de la Biblioteca Virtual Joan Vives i Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes.

Àngel Lluís Ferrando és un músic vinculat de forma vocacional al camp de la música aplicada. Aquest tipus d’activitat fonamental abasta cinema, televisió, teatre, vídeo i publicitat. Les seues darreres investigacions han anat adreçades al camp de la Filologia, concretament, ha tractat la relació que hi ha entre la música i la literatura.

Héctor Pulido és estudiant de Filologia Catalana per la Universitat d’Alacant, Membre del Consell del Departament de Filologia Catalana i actualment cursa 4t curs del grau mitjà en Estudis Musicals al Conservatori Joan Cantó d’Alcoi.


CARTELL


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de