El Mural Sonor d’ACPV sonarà a les comarques del sud del País ValenciàAlacant, Xixona i la Vila-joiosa acolliran els espectacles que conformen l’antologia de la música en valencià promoguda per Acció Cultural gràcies a la col·laboració de la Universitat d’Alacant i dels ajuntaments de Xixona i la Vila-joiosa

ARREL, CARRER, PELL i VETA conformen el Mural Sonor. Una iniciativa que ACPV va llançar amb motiu del seu 50è aniversari. Aquests quatre discos que han esdevingut quatre espectacles són una mostra de la gran riquesa musical que el nostre país ha parit en el darrer mig segle. Aquests espectacles que giraran durant el 2022 (i part del 2023) per les comarques valencianes també arribaran a les comarques més meridionals. La Universitat d’Alacant ha estat cabdal per a poder organitzar una sèrie de concerts, que inclouen la representació de cadascun dels espectacles.

 ARREL I PELL A ALACANT I A XIXONA PER A TANCAR EL CURS

El dijous 30 de juny, emmarcat dins la celebració del 25è aniversari de la delegació d’ACPV a Alacant, a les 20h, les instal·lacions de Les cigarreres de la capital de l’Alacantí tindrà lloc el concert d’ARREL. L’entrada és lliure.

Quan Miquel Gil va rebre l’encàrrec de produir un disc que recollira el “so valor” (com ell mateix l’anomena) del nostre poble, l’artista catarrogí va parir ARREL, una obra magna que repassa la nostra música tradicional. Es tracta d’un viatge per les comarques a través de cants i poemes, cosit per dues veus incontestables: Miquel Gil i Noelia LlorensTitana. Representants de generacions diferents, els dos connecten amb la passió i el coneixement erudit del cançoner tradicional.

Gil ha adaptat músiques del repertori popular de cada comarca i ha realitzat noves composicions per a lletres originals, escrites a propòsit per aquest disc per més de vint noms de l’escena poètica en valencià. En paraules de l’artista de l’Horta Sud: “ARREL és un viatge comarcalitzat pels paisatges sonors de la nostra música de transmissió oral amb la veu i la poesia com a vehicles comunicatius”. Al disc “trobareu des d’allò més ancestral fins allò més contemporani, de la dolçaina al seqüenciador. El que hem estat, el que som i el que serem. Del nord al sud i de l’interior a la mar”. ARREL és la radiografia de la nostra identitat com a poble, dels nostres orígens.

D’altra banda, el barranc de la Font de Xixona serà l’escenari on podran gaudir de PELL, un homenatge a la cançó d’autor feta per artistes valencians en la nostra llengua. El concert serà el dissabte 2 de juliol a les 22:30h i està organitzat per l’ajuntament de Xixona.

Borja Penalba i Mireia Vives seran els guies en aquest viatge pel temps que va de Raimon a Clara Andrés i que també recupera les veus que van mantindre la flama durant els setanta i huitanta.

Borja Penalba i Mireia Vives seran els guies en aquest viatge pel temps que va de Raimon Clara Andrés i que també recupera les veus que van mantindre la flama durant els setanta i huitanta sense deixar de banda artistes actuals de la cançó com Pau Alabajos o Feliu Ventura. Vives i Penalba acompanyats d’una banda de luxe formada per la guitarrista Lucía Zambudio, el bateria Edu Olmedo, la baixista Tere Núñez i Vicent Colonques als teclats. A més, el concert comptarà amb la inestimable participació d’Andreu Valor. El cantautor de Cocentaina interpretarà el tema “Homenatge anònim XV”, musicada per Tomàs de los Santos i de lletra del gran poeta valencià Vicent Andrés Estellés, així com algun tema del seu propi repertori.

VETA A LA VILA-JOIOSA ENCETARÀ EL NOU CURS

La Vila-joiosa acollirà el concert de VETA el pròxim 10 de setembre, en un concert organitzat per l’ajuntament de la localitat. Conduït per Tardor i May Ibáñez, aquesta antologia és un homenatge a artistes com Juli Bustamante, Pep Laguarda, Remigi Palmero o bandes com Gener, Arthur Caravan o els vilers Sant Gatxo. Es tracta d’una manera de dir gràcies a qui va posar la llavor del moment que vivim, el més prolífic del pop-rock en la nostra llengua.

Compra els productes de Mural Sonor a la nostra botiga


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de