“El secreto del doctor Grinberg”, el documental del mes de setembre a Acció Documental +
Thriller trepidant sobre la desaparició de Jacobo Grinberg, especialista en l’estudi de la telepatia i considerat per a molts com l’Einstein de la consciència.

El documental El secreto del doctor Grinberg, d’Ida Cuéllar, serà el documental del mes de setembre de 2022. Les projeccions s’emmarquen dins del cicle Acció Documental +, organitzat per ACPV i ACICOM.

Sinopsi

El 1994, i en ple clímax de la seva carrera, el doctor mexicà Jacobo Grinberg va desaparèixer misteriosament. Les estranyes circumstàncies de la seva desaparició han donat peu a múltiples hipòtesis i teories que han contribuït a ocultar la veritat del cas. Considerat per molts com l’Einstein de la consciència, Grinberg va portar l’estudi de la psicofisiologia més enllà dels límits de la ciència tradicional amb la finalitat d’acostar-se al potencial infinit del cervell humà i demostrar els primers indicis de la telepatia.

El director Ida Cuéllar ha investigat el cas durant set anys i ha construït un thriller metafísic trepidant, on es revelen proves desconegudes que reescriuen la crònica dels últims dies abans de la seva desaparició. Submergir-se en el misteri del doctor Grinberg implica reflexionar sobre el misteri de l’existència humana i, més que oferir respostes, descobrirem com fer-nos millors preguntes.

Ida Cuéllar és un cineasta i músic que viu entre Barcelona i Ciutat de Mèxic. Ha treballat per tot el món com a director i guionista. El seu treball en publicitat ha obtingut nombrosos premis a Canes, Sant Sebastià FIAP i l’Ojo d’Iberoamèrica, entre d’altres.

Ida ha dirigit múltiples curtmetratges, com La muerte de Otilia Ruiz (2011) i el fashion film experimental Phasmata (2014), seleccionats en un gran nombre de festivals internacionals. Entre d’altres encàrrecs rellevants, va dirigir el capítol pilot de la sèrie Magnum opus (2016), amb James Cosmos, Arly Jover, Timothy Gibbs, Jamie Anderson i Sam Douglas.

Graduat en Astrologia per l’escola Cosmograma de Barcelona i estudiós del tarot des de fa més de 15 anys, els seus interessos en l’art són de caràcter simbòlic i esotèric, i explora en les seves obres la naturalesa de la imaginació i la consciència. D’aquí, justament, sorgeix la seva última obra, sobre la qual ha estat investigant durant una dècada: El secreto del doctor Grinberg (2020). Aquest és el seu primer llargmetratge documental.


PROGRAMACIÓ SETEMBRE

ALACANT

Saló d’actes de CCOO d’Alacant. Avda Salamanca nº 33, Alacant.
Dia: 15
Hora: 18 h
Més informació: [email protected] 690617547 (dilluns a divendres de 10:00 a 13:00h)


ALCOI

Centre Cultural Ovidi Montllor. C/ Vistabella, 8, Alcoi, Alacant.

Dia: 9
Hora: 19.30 h
Aforament limitat, inscripció prèvia; [email protected]


LA VALL D’UIXÓ

Biblioteca Municipal.  Plaça del Mercat, 2, 12600 La Vall d’Uixó

Dia: 8
Hora: 18h


ELX

Casal Jaume I d’Elx. Carrer Sant Jordi, 2, 03203 Elx, Alacant.
Dia: 23
Hora: 19:30h


ONTINYENT

Cine Club Utiye, Centre Comercial el Teler, Carrer Pintor Segrelles 1, Ontinyent.
Dia: 17
Hora: 20h
Aforament limitat, inscripció prèvia; no
Preu entrada: 3€


PEDREGUER

Casal Cultural Jaume I Pedreguer. Carrer València, 12,Pedreguer, Alacant.
Dia: Data per determinar
Hora: 19.30h
Aforament limitat, inscripció prèvia; [email protected]


VALÈNCIA

Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12, València.
Dia: 21
Hora: 18h
Aforament limitat, inscripció prèvia; web


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de