ACPV participa en els actes de la Diada de CatalunyaEn resposta a la invitació d’Òmnium Cultural, una delegació de la Junta Directiva d’ACPV participarà el diumenge 11 de setembre en els actes de la Diada de Catalunya.

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) és una associació que té com a missió la defensa i la promoció de la llengua i la cultura pròpies del poble valencià, i que, en compliment d’aquesta missió, està federada amb les altres dues associacions de l’àmbit lingüístic comú de la llengua catalana, Òmnium Cultural i Obra Cultural Balear (OCB). Totes tres entitats formen la Federació Llull.

Aquest acord de federació contempla la coordinació del treball de les tres entitats, així com espais comuns per a l’intercanvi d’informació i de propostes, l’acord d’activitats i campanyes conjuntes, i l’actuació col·legiada en molts àmbits. A més, cada entitat convida les altres a les diades del territori respectiu. I és en aquesta dinàmica de coordinació i treball conjunt que, un any més, Òmnium Cultural ha convidat ACPV a participar en els actes de la Diada de Catalunya que tindran lloc aquest diumenge 11 de setembre a Barcelona.

En resposta a la invitació, una delegació de la Junta Directiva d’ACPV (formada per la nostra presidenta, Anna Oliver; el secretari de la Junta, Toni Gisbert; i la vocal Anna Gascon) serà a Barcelona durant la Diada per a participar en el següent programa d’actes:

  1. Ofrena floral conjunta de la Federació Llull (realitzada pels presidents d’Òmnium Cultural i OCB, Xavier Antic i Joan Miralles, i la presidenta d’ACPV) al monument a Rafael Casanova, cap de la resistència de la ciutat al setge borbònic que va patir l’any 1714, a les 9h.
  2. Acte d’Òmnium Cultural al Passeig Lluís Companys, a les 12h.
  3. Dinar conjunt de les juntes directives d’Òmnium Cultural, OCB i ACPV.
  4. Manifestació de la Diada, convocada per l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) amb el suport d’Òmnium Cultural, a les 17h
  5. Festa per la Llibertat, al Passeig Lluís Companys a partir de les 18,30h, organitzada per Òmnium Cultural.

D’aquesta manera, ACPV reafirma la seua voluntat de reforçar la Federació Llull, i donar suport a Òmnium Cultural com a víctima d’una repressió antidemocràtica que no cessa (que va des de l’espionatge telefònic de significats dirigents de l’associació a la continuïtat de judicis a activistes socials amb peticions fiscals absolutament desproporcionades i injustificades), i al programa de l’entitat de defensa de la democràcia, les llibertats i els drets civils, i la cultura.

Aquesta coordinació tindrà continuïtat en el mes d’octubre, amb la celebració d’un important acte conjunt de la Federació Llull, del qual informarem en el moment oportú.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de