“Rebellion”, el documental del mes d’octubre a Acció Documental +Exctintion Rebellion és un grup d’acció directa contra el canvi climàtic. Un thriller sobre els orígens del moviment, les lluites d’egos i el xoc generacional.

El documental Rebellion, de Maia Kenworthy i Elena Sánchez Bellot, serà el documental del mes d’octubre de 2022. Les projeccions s’emmarquen dins del cicle Acció Documental +, organitzat per ACPV i ACICOM.

Sinopsi

El moviment ecologista va veure com el 2018 emergia un nou col·lectiu que apostava per l’acció directa i la desobediència civil. El film mostra els orígens d’Exctintion Rebellion per primer cop. L’accés inèdit al nucli dur del grup retrata l’eufòria inicial, els dilemes morals i l’augment dels conflictes per prendre decisions consensuades a mesura que el moviment creix. La tensió interna s’ajunta amb la pressió policial i política per desestabilitzar el col·lectiu.

Un intens thriller sobre els orígens del col·lectiu, les lluites d’egos, els ideals i el xoc generacional. Inspirador, dramàtic i trepidant.

Elena Sánchez Bellot és una cineasta espanyola establerta a Londres. És una directora i editora que filma ella mateixa, amb ganes de captar les maneres matisades i complicades en què som humans. El seu treball anterior inclou pel·lícules per a institucions del sector públic com la National Housing Federation i el Arts Council England, així com per a clients privats com l’NBA, MTV i NBC. Dirigeix tallers per a cineastes i imparteix classes sobre el màster en cinema documental a la University College London. Rebellion és el primer llargmetratge que dirigeix.

Maia Kenworthy és una documentalista independent de Londres. Ha dirigit i produït pel·lícules per a organitzacions benèfiques i artístiques, i ha impartit tallers creatius a escoles i universitats de tot el Regne Unit. Amb formació en història i art, sempre s’ha interessat en la narració visual i les maneres en què ens pot connectar. El 2018 va conèixer els cofundadors d’Extinction Rebellion i ha passat els últims quatre anys immersa en el món de l’activisme.


PROGRAMACIÓ OCTUBRE

ALACANT

Saló d’actes de CCOO d’Alacant. Avda Salamanca nº 33, Alacant.
Dia: 20
Hora: 18 h.
Més informació: alacant@acpv.cat 690617547 (dilluns a divendres de 10:00 a 13:00h)


ALCOI

Centre Cultural Ovidi Montllor. C/ Vistabella, 8, Alcoi, Alacant.

Dia: 14
Hora: 19.30 h.
Aforament limitat, inscripció prèvia; alcoi@acpv.cat


LA VALL D’UIXÓ

Biblioteca Municipal.  Plaça del Mercat, 2, 12600 La Vall d’Uixó

Dia: 8
Hora: 18 h.


ELX

Casal Jaume I d’Elx. Carrer Sant Jordi, 2, 03203 Elx, Alacant.
Dia: 28
Hora: 19 h.


ONTINYENT

Cine Club Utiye, Centre Comercial el Teler, Carrer Pintor Segrelles 1, Ontinyent.
Dia: 17
Hora: 20 h.
Aforament limitat, inscripció prèvia; no
Preu entrada: 3€


PEDREGUER

Casal Cultural Jaume I Pedreguer. Carrer València, 12,Pedreguer, Alacant.
Dia: 20
Hora: 19.30 h.
Aforament limitat, inscripció prèvia; casal@casalpedreguer.cat


VALÈNCIA

Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12, València.
Dia: 25
Hora: 18 h.
Aforament limitat, inscripció prèvia;


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de