Rosa Pérez Garijo explica el projecte de futur d’Esquerra Unida a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània



Emmarcat en el cicle “País Valencià i Futur” que ACPV ha organitzat amb l’objectiu d’obrir un marc de diàleg on els diversos representants de les forces del panorama polític valencià puguen plantejar les seues propostes sobre el futur del País Valencià

Davant l’audiència d’un Octubre ple de gom a gom, Rosa Pérez Garijo ha oferit la conferència debat “Propostes de futur per a un País imperfecte”.

La coordinadora general d’Esquerra Unida i Consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha estat acompanyada d’Ana Garcia, Secretària General de CCOO País Valencià, i Anna Oliver, Presidenta d’Acció Cultural del País Valencià.

Pérez Garijo ha reivindicat la unió de forces progressistes valencianes per a la reedició d’un 3r Botànic. Així, la coordinadora de l’organització d’esquerres considera que és imprescindible prioritzar una suma progressista que supere interessos partidistes.

27/10/2022. València, OCCC. Rosa Pérez: “Propostes de futur per a un País imperfecte”. Foto: PRATS i CAMPS

Les “Propostes de futur per a un País imperfecte” han fet un repàs per les polítiques i avanços duts a terme des del govern del Botànic, concretament des de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica. Pérez Garijo ha destacatles polítiques de memòria i l’obertura de fosses: “no podem construir una democràcia dalt de les fosses de la vergonya”, ha asseverat. La Consellera ha vinculat la “desmemòria” amb l’auge de l’extrema dreta: “Qui no coneix la seua història està condemnat a repetir-la. Cal que la gent jove conega el seu passat, no podem sustentar la nostra societat en l’oblit i la mentida”.

Pel que fa al paper d’Esquerra Unida en l’espectre polític, la coordinadora general considera que l’organització “és una força decisiva i necessària” per a les pròximes eleccions autonòmiques i municipals: “potser en algun moment s’ha ocupat el nostre espai electoral, però mai el nostre espai polític”, reflexiona. Pérez Garijo reivindica, a més, la força municipalista d’Esquerra Unida, “garantia de consolidació i estabilitat”.

27/10/2022. València, OCCC. Rosa Pérez: “Propostes de futur per a un País imperfecte”. Foto: PRATS i CAMPS

Etiquetes: ACPV Octubre CCC

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de