Women’s en Acció



ACPV s’ha adherit al projecte europeu Women’s Legacy https://womenslegacyproject.eu/ca/el-projecte/

Entitats d’Escòcia, Lituània, Itàlia, així com entitats de la resta de l’estat espanyol liderades per la Conselleria d’Educació Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, associades sota la modalitat KA201 d’associacions estratègiques per al desenvolupament de la innovació educativa i amb finançament del programa europeu Erasmus+, elaboraran:

Un banc de recursos. Amb activitats, indicacions i informacions sobre les dones i les seues obres i contribucions, classificades per matèries i nivells de l’ESO i adaptades al contingut definit en la legislació.

Tres catàlegs d’obres i fragments d’autoria femenina: musical, literari i artístic.

Un curs de formació continua sobre «Una ciència amb científiques per a l’aula», dirigit al professorat del màster de secundària, al professorat de secundària, així com també a personal assessor de formació.

El projecte està coordinat per la investigadora i professora Ana López-Navajas i pretén donar resposta a una necessitat europea comuna: recuperar les contribucions culturals de les dones i incloure-les en el lloc que correspon als materials educatius per tal de reconèixer el seu paper de subjecte protagonista de la cultura i la història i restituir el seu valor social.

Les motivacions d’ACPV per adherir-se a aquest projecte, son:

  1. Contribuir a la inclusió de l’obra artística, musical i literària d’autoria femenina en la programació cultural de l’entitat Acció Cultural.
  2. Col·laborar en la difusió dels cinc productes intel·lectuals – Banc de recursos; Catàleg d’obres musicals; Catàleg d’obres artístiques; Catàleg d’obres literàries; Curs de formació Una ciència amb científiques per a l’aula – per facilitar la inclusió de les dones en els continguts educatius i en la vida
  3. Sumar esforços per a l’elaboració dels productes intel·lectuals que ofereix el projecte i que estan en construcció
  4. Iniciar un treball d’anàlisi de la presència de la producció d’autoria femenina en les programacions culturals 
  5. Cooperar de manera estreta ambdues organitzacions en la promoció de les Festes Isabelines amb la intenció de recuperar i valorar la genealogia de les dones, tot començant per la considerada primera escriptora valenciana, Sor Isabel de Villena i Isabel-Clara Simó. Les Festes Isabelines volen ser la celebració de la riquesa de les seues obres,  i el reconeixement i la gratitud per haver-nos obert el camí. “

L’acte de presentació serà proper divendres 18 de novembre a les 19:00h a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània i hi intervindran Anna Oliver, Presidenta d’ACPV, Rosa Roig Celda Coordinadora de formació de Women’s Legacy, i Ana López-Navajas Coordinadora General de Women’s Legacy.

Presentarà l’acte Anna Gascon, vocal de la Junta d’ACPV i membre del grup de Literatura catalana de Women’s Legacy, i podrem gaudir d’un xicotet tast de l’obra de teatre DONES, amb la participació del Teatre LLiure Benimaclet.


Etiquetes: literatura

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de