Programació del Casal de Pedreguer



Aquest mes de novembre en Casal Cultural Jaume I Pedreguer ACPV La Marina Alta rendim homenatge a grans dones que han contribuït en visibilitzar la nostra cultura, idioma i país. Rendirem homenatge a Núria Feliu que tantes arrels i experiències va viure en Pedreguer en un cap de setmana d’emotius actes.

JA US HE RECONEGUTEXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA NÚRIA FELIU

Aquest DIJOUS 17 DE NOVEMBRE A LES 20:00h rendim homenatge a NÚRIA FELIU amb l’exposició fotogràfica “JA US HE RECONEGUT”. Un repàs a la seua trajectòria artística i vivències, entre les quals recordem el seu fort vincle amb el poble de Pedreguer, on va trobar a més d’amistats, una família que la va acompanyar fins els últims moments d’una vida de defensa de la nostra llengua, cultura i país.

Les fotografies estaran exposades en dos espais, en Casal Cultural Jaume I PedreguerLa Pista · Espai Cultural fins el 15/12/2022.

Acomiadem el cap de setmana d’homenatge a la figura de Núria Feliu el dissabte 19 de novembre a les 12:00h en un recital poètic en la Glorieta de la Creu de Pedreguer. A l’acte es llegiran poemes al voltant de la figura de Núria i estarà acompanyat musicalment per Cristina MartíXavier Richard i Josep Manel Campos (piano).

I coneixerem la història de Sara, la primera taxista d’Afganistan en el documental del mes d’Acció Documetal+.

Dijous 24 de novembre a les 19:30h projectarem en Casal Cultural Jaume I Pedreguer ACPV La Marina Alta el documental dirigit per Patricia Franquesa, “Estimada Sara”

Un emotiu retrat de la Sara, la primera dona taxista de l’Afganistan. 

La cineasta Patricia Franquesa captura la força d’una dona poderosa que trenca barreres en una societat marcadament patriarcal. El rostre de la Sara mostra uns ulls brillants, incansables per defensar els drets de les dones i aconseguir allò que semblava impossible. Una inspiradora història d’amistat entre dues dones plenes de vida, un cant a l’empatia i al diàleg entre cultures. El relat circular de la història vital de la Sara gira de la por a l’amor i de l’amor a la por. Un testimoni d’una realitat que ja no existeix.

I finalitzarem aquest mes d’esdeveniments de caràcter femení amb la I Festa Isabelina en Pedreguer, un acte de reconeixement a les grans escriptores en llengua catalana del País Valencià, en una vetlada que serà acomiadada amb l’actuació en acústic de Mireia Tortosa (Tendur).

Festa que pren el nom de dues de les nostres escriptores, Isabel de Villena i Isabel-Clara Simó. Pretenem amb aquest acte compartir la veu de la considerada primera escriptora valenciana, Sor Isabel de Villena precursora del feminisme i a Isabel-Clara Simó, referent indiscutible de la literatura catalana: una escriptora llegida per milers de joves cada any i una dona compromesa amb la igualtat, la llibertat i el país. 

L’acte finalitzarà amb l’actuació en acústic de Mireia Tortosa.


Etiquetes: ACPV Cuidem la cultura

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de