La terra s’ho porta / No han donat la llum, encara, de Núria Cadenes.· Núria Cadenes continua el projecte de Manuel de Pedrolo

· A la presentació hi estaran els escriptors Xavier Aliaga i Martí Domínguez

Pròxim dimarts 29 de novembre a les 19h a la Llibreria Fan Set (Octubre CCC · C/ Sant Ferran, 12 · València) tindrà lloc la presentació del llibre La terra s’ho porta. No han donat la llum, encara escrit per Núria Cadenes.

L’editorial Comanegra reedita les 11 novel·les que Manuel de Pedrolo va escriure per al cicle Temps Obert. Així mateix, Comanegra ha anunciat la continuació, en mans d’autors contemporanis, del projecte. La primera encarregada de desenvolupar el projecte novel·lístic de Pedrolo ha estat Núria Cadenes, amb a terra s’ho porta / No han donat la llum, encara.

Sinopsi

La Quimeta és la mare del Francesc, la Neus i el Daniel Bastida. L‘home se li ha mort a la presó sent innocent, i la Quimeta empeny el carro fent estraperlo a la gola més fosca de la Barcelona de postguerra. Amb quaranta-quatre anys i en plena forma i activitat, la mare pateix un aneurisma, i la família tremola. D‘aquí en surten dos destins possibles: si la Quimeta queda incapacitada, el Francesc prendrà les regnes del negoci i el Daniel quedarà anul·lat; si la mare es recupera, el Daniel progressarà a la seva falda fins a convertir-se en un autèntic pinxo relacionat amb el pitjor de cada casa. Les dones, en tots dos casos, agafen el protagonisme que se’ls volia escamotejar. Barcelona és un campi qui pugui de trinxes i còmplices amb el règim. I la vida, a vegades, guanya.

«La Quimeta toca l’ase i pensa que l’única cosa que tu fas sempre és tenir penques, Daniel, moltes penques. I que no està bé que una mare s’accepti el desequilibri, però que ja de menut eres el meu preferit».


Etiquetes: literatura

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de