ACPV-Alacant commemora el 39è aniversari de la LUEV i la Nit de les LletresEl proppassat dissabte 19 de novembre, la delegació d’ACPV d’Alacant, encapçalada per Marinela Garcia, vicepresidenta de l’entitat coorganitzava juntament amb altres col·lectius de l’entitat dos actes d’una gran càrrega simbòlica per a la nostra llengua.

La jornada començava al matí al Palau Palau de la Diputació d’Alacant. L’efemèride a commemorar, ni més ni menys que l’aprovació de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià (LUEV) ara fa 39 anys a la ciutat d’Alacant. L’acte estava convocat per la plataforma Alacant pel valencià.

Lectura del manifesta a càrrec d’Enric Pellín

Enric Pellín, soci d’ACPV, reconegut mestre i activista en favor de l’escola en valencià va ser l’encarregat de llegir el manifest. Pellín reivindicà l’ús de la llengua en tots els àmbits a la ciutat d’Alacant. Tot i que es posà en valor la LUEV, que ha permès impulsar l’escolarització en la nostra llengua i l’accés als serveis públics en català, es remarcà la necessitat d’avançar legislativament amb l’actualització d’aquesta normativa. L’acte va cloure amb l’actuació de la Colla de dolçaines i Tabals el Cocó.

D’esquerra a dreta Vicent Martínez (IEC), Lliris Picó (IEC), Montse Vives (ACPV), els actors Tomàs Mestre i Joan Nave i Marinela Garcia (vicepresidenta d’ACPV)

De nit, la cita era amb el teatre al Castell de Santa Bàrbara, l’ocasió “La Nit de les Lletres Valencianes”. Per segon any consecutiu, la Delegació d’Alacant de l’IEC, el Servei de Llengües de la UA i l‘AELC, en col·laboració amb  ACPV-Alacant, La Cívica-EV i el Casal Tio Cuc, amb el suport de les regidories de Cultura i de Turisme de l’Ajuntament d’Alacant organitzen en el marc més emblemàtic de la ciutat la festa que commemora la primera edició del “Tirant lo Blanc” (el 20 de novembre de 1.490).

Representació de l’obra El verí del teatre al castell de Santa Bàrbara

Els assistents gaudiren de l’obra teatral El verí del teatre, de Rodolf Sirera, a càrrec de la companyia Esclafit Teatre, amb Joan Nave i Tomàs Mestre, i sota la direcció d’aquest últim.


Etiquetes: ACPV Alacant

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de