Activitats Casal Cultural Jaume I Pedreguer – ACPV La Marina AltaExposició “Gabriel Ferrater. Llegir tota la vida”.

Ideada per Jordi Cornudella, comissari de l’Any Gabriel Ferrater, i dissenyada per Jordi Romero, “Gabriel Ferrater. Llegir tota la vida” consta de 7 plafons i es presenta com una eina divulgativa i fàcil d’itinerar que es podrà visitar al Casal Cultural Jaume I de Pedreguer a partir del divendres 13 de gener fins el divendres 17 de febrer. L’horari d’obertura al públic serà de dilluns a divendres de 18h a 20h.

L’exposició pren el títol d’un fragment d’una carta que Gabriel Ferrater va enviar a la seva mare des d’Hamburg el novembre del 1963:

“No us cregueu que el meu treball sigui massa matador. Consisteix en llegir més o menys un llibre cada dia, i al capdavall és el que he fet tota la vida”.

Amb la lectura com a eix vertebrador, doncs, la mostra repassa les diferents etapes vitals i intel·lectuals de l’autor: un resum de la seva vida i la seva relació amb les matemàtiques, l’art, el món editorial, la poesia, la lingüística i la docència.

Espectacle poètic “Destroi: comboi deslíric”.

El divendres 13 de gener a les 20.30h tindrà lloc l’espectacle poètic basat en la paraula més enllà de la paraula ”Destroi: comboi deslíric” un recital únic, irreverent, dinàmic, lúdic, lligat a una tradició experimental de la qual se senten hereus.

Aquest espectacle és interpretat per Pere Císcar, Josep Vicent i Pau i au. També comptarà amb la participació de Joan Navarro en allò que els poetes anomenen “invocacions”. L’espectacle acaba en un (des)concert en què els poemes de tots tres s’organitzen per crear un concepte: un nosaltres escènic derivat de les seues singularitats.

Perquè, com diu Pere: En l’espectacle, a la poesia, com a la vida, molta broma!

Presentació Llibre ”Després de maig abans de l’estiu” de Jovi Lozano.

El divendres 20 de gener a les 20h es presentarà el llibre “Després de l’estiu abans de maig” un homenatge a la singularitat dels nostres pobles i al paper protagonista de les dones en la tradició oral mediterrània. Amb aquesta novel·la ambientada en la comarca de la Marina Alta, Jovi Lozano-Seser ens ofereix un relat sobre la pandèmia, des d’una perspectiva col·lateral i emotiva. Amb un palmarès de més de deu guardons, la seua darrera obra ha merescut el Premi Enric Valor de Novel·la en Valencià.

Sinopsi:

Aquest llibre tracta la història d’una dona que aposta per refer la seua vida, perquè té el dret i la capacitat de fer-ho. Amb l’horitzó de muntanyes mullades i enfosquides pel ruixat d’unes nuvolades grises, Àngels torna a Ondara després de més de mitja vida a la capital del Túria. És infermera i ha estat lluitant al peu del canó durant tota la pandèmia. Però ara es troba a les portes de la jubilació i ha decidit retornar al seu poble natal. El coronavirus, a més de situacions límit, li ha deixat la pitjor de les seqüeles: la pèrdua d’un ésser estimat. Malauradament, ha arribat a l’últim tram de la seua vida amb unes circumstàncies molt diferents de les que esperava. S’haurà d’enfrontar a un dol complicat i a l’arribada de la maduresa. Acompanyada del seu pilar fonamental, la seua amiga Tona, tancarà ferides i farà servir les arrels més oblidades per a construir de nou la seua vida.


Etiquetes: ACPV activitats ACPV Marina Alta Casal Jaume I Pedreguer

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de