Tal dia com hui fa 791 anys va nàixer el filòsof i escriptor Ramon LlullEncara que no se sap amb certesa, el 25 de gener del 1232 Ramon Llull va nàixer a Palma, a l’illa de Mallorca, segons apunta la historiografia.

Aquest filòsof destaca principalment per la seua extensa obra en llengua catalana (encara que també va redactar obres en occità, llatí i àrab) i per crear el sistema filosòfic Ars, integrant així en un tot coherent diverses corrents. A més, va ser el primer escriptor en utilitzar a les seues obres científiques una llengua vulgar.

Quasi 8 segles després, ACPV continuem reivindicant la figura de l’escriptor amb accions com la Federació Llull d’Entitats on treballem colze a colze amb Òmnium Cultural i Obra Cultural Balear per la llengua, la cultura i l’autogovern.

Hui per commemorar el seu aniversari us deixem el material didàctic i l’auca dedicats a Ramon Llull que férem per al Correllengua 2016 i teniu a la vostra disponibilitat:

https://www.acpv.cat/correllengua16/index.html


Etiquetes: ACPV efemèrides Federació Llull Ramon Llull

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de