Joan Francesc Mira serà investit doctor «honoris causa» de la Universitat d’Alacant.



Des d’ACPV felicitem Joan Francesc Mira, expresident i un dels fundadors de l’entitat, per la seua investidura com a doctor “honoris causa” de la Universitat d’Alacant divendres 27 de gener a la Facultat de Filosofia i Lletres de la UA.

Segons la junta de la Facultat Joan Francesc Mira destaca per ser un «antropòleg per vocació, hel·lenista per dedicació professional, columnista, escriptor d’assaig i novel·lista, sense deixar de banda la tasca com a traductor d’autors clàssics». És per això que el descriuen com «un intel·lectual complet que en l’actualitat, costa molt de trobar, ja que abraça una dimensió vasta i diversa d’interessos de coneixement».

Considerem que la concessió d’aquest grau és fruit de la trajectòria impecable de Mira, el qual sempre ha compaginat el seu treball literari amb el compromís cívic i polític a favor del país. És un dels referents de la cultura catalana i hui recordem quan al discurs d’agraïment del Premi de Trajectòria de la Setmana del Llibre en Català va dir:

“Si algun mèrit em reconec, per aquest premi a la trajectòria, és que he acumulat ja molts anys, més de cinquanta, de lleialtat a un poble, un país, una llengua, i tot això amb una certa capacitat per dedicar milers i milers d’hores a l’ofici d’escriure, a “les Lletres”, al paper escrit, als llibres”

Sens dubte, continuarà cuidant i defensant la nostra cultura.


Etiquetes: ACPV Joan Francesc Mira

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de