ACPV col·laborarà amb l’oficina de drets lingüístics de la generalitatL’entitat prepara una campanya d’informació sobre els drets lingüístics i animarà a denunciar qualsevol discriminació per l’ús del valencià. L’objectiu és que la Generalitat assumesca la funció de la garantia dels drets lingüístics de manera plena

ACPV va participar ahir en una reunió amb el Director General de Política Lingüística de la Generalitat valenciana, Rubén Trenzano, i representants d’altres entitats (ACV Tirant lo Blanc, Escola Valenciana i Plataforma per la Llengua), en la qual s’han tractat accions efectives per a garantir la igualtat lingüística davant els casos de discriminació per ús del valencià que continuen produint-se.

ACPV es felicita per la recuperació de l’Oficina de Drets Lingüístics de la Generalitat, un instrument totalment necessari, tot i la seua limitació a l’hora d’imposar sancions a les empreses i administracions culpables de discriminació per raó de llengua. En aquest sentit, la nostra entitat considera que cal incrementar el volum de les denúncies (ja que molts casos de discriminació no es denuncien, de vegades per manca d’hàbit i coneixement, d’altres per desconfiança en el sistema judicial i en la possibilitat d’una resolució positiva que protegesca la víctima i castigue qui ha protagonitzat la discriminació), perquè la visibilització del problema és el primer pas per a aconseguir la consciència i la pressió socials per avançar en la seua solució.

En aquest sentit, ACPV animarà les víctimes de discriminació per l’ús del valencià a denunciar. Amb aquest objectiu, ACPV recollirà les denúncies per a tramitar-les a l’Oficina de Drets Lingüístics, on l’entitat considera que s’han de concentrar les denúncies, primer perquè és l’administració qui té els recursos que no tenim les associacions per a complir amb aquest paper i, en segon lloc i principalment, perquè el nostre objectiu és precisament que la Generalitat assumesca la funció de la garantia dels drets lingüístics de manera plena, com una obligació que té l’administració amb la ciutadania en un estat democràtic, perquè els drets lingüístics són drets fonamentals i així han de ser assumits socialment i políticament.

Finalment, ACPV impulsarà l’objectiu d’estudiar les vies per a fer possible la capacitat sancionadora de l’Oficina i, si és necessari, impulsar els canvis normatius o legals que calguen per a fer-la efectiva.


Etiquetes: ACPV igualtat lingüística llengua

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de