Programació del Casal de Pedreguer del 20 al 27 d’abrilAquest mes d‘abril al Casal Cultural Jaume I Pedreguer ACPV la Marina Alta estan programades les següents activitats culturals:

Inauguració de l’exposició “Bucle atemporal” de Susana Alemany

El pròxim dijous 20 d’abril a les 20 h s’inaugura al Casal Cultural Jaume I de Pedreguer l’exposició de l’artista alcoiana, Susana Alemany, “Bucle atemporal” que es podrà visitar fins al 16 de maig.

Amb “Bucle Atemporal” presenta la seua pròpia perspectiva de la Pandèmia, els successos que s’han anat donant al llarg d’aquells dos anys i que per desgràcia segueixen el seu camí. A través de les diferents manipulacions de teles mullades, va aconseguir traslladar els diferents sentiments que embargaven a la població, com el confinament, la pèrdua d’éssers estimats, xarxes humanes que ajudaven a superar els mesos d’enclaustrament, el plor, els aplaudiments de les huit de la vesprada, les primeres eixides i la por.

Segons l’artista: “Una voluntat de posar en relleu una narració complexa que ens uneix a tots”.

 Presentació del llibre de Manel Alonso “Fusta de Carrasca”

El divendres 21 d’abril a les 20h ens visita Manel Alonso per presentar el seu llibre “Fusta de Carrasca” (Edicions del Bullent).

Sobre l’autor

És autor de diversos llibres de poesia, novel·les, reculls de contes i dietaris, entre els quals destaquen el llibre de poesia Correspondència de guerra (Editorial Aguaclara, 2009), Premi Paco Mollà de Poesia, la novel·la Entre les urpes del gat (Editorial 3i4, 2018), el recull de contes Els somriures de la pena (Onada edicions, 2011) i el dietari Les petjades de l’home invisible (Quorum llibres, 2017), Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians. També ha publicat llibres de narrativa infantil, entre els quals destaquen Caram, quina aventura!, i Conta’m un conte, amb els quals va obtenir el Premi Samaruc al Millor Llibre Infantil que atorga l’Associació de Bibliotecaris Valencians en les edicions del 2002 i del 2009.

Col·labora en l’acte la Llibreria i Papereria Mestral de Pedreguer.

Presentació del llibre “Indòmit” de Tomàs Llopis

El pròxim dijous 27 d’abril a les 20:00 h al Casal Jaume I Pedreguer Tomàs Llopis, membre de la Junta Directiva d’ACPV, escriptor i catedràtic ens presentarà el seu llibre “Indòmit.

“Indòmit” és la història d’un home excèntric, brutal, capriciós i rebel, víctima de les contradiccions del trànsit de l’Edat Mitjana al Renaixement, que l’obliguen a ser un senyor medieval amb mentalitat renaixentista. És també la història d’una passió amorosa que duu els protagonistes, don Rodrigo de Mendoza i Dona Maria de Fonseca, a enfrontar-se a les convencions socials i als interessos dinàstics i econòmics de l’època, la qual cosa provoca un conflicte greu que fins i tot obliga a intervenir-hi la reina Isabel la Catòlica i el mateix papa de Roma.

Però el relat no s’oblida de les classes populars: moriscos, criats, gent d’oficis, artistes i menestrals, prostitutes i dones de tota classe i condició formen un retrat ampli i exacte de la societat de l’època.

“Indòmit” és una novel·la en què les baixes i les altes passions —l’ambició, la pugna pel poder, la traïció, l’orgull, l’enveja, l’amor, la fidelitat als ideals…— i la tragèdia s’ensenyoreixen dels personatges, amb un poder d’atracció insòlit, un llenguatge impecable i una creixent capacitat de seducció sobre el lector.


Etiquetes: ACPV Casal Jaume I Pedreguer Cuidem la cultura

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de