Crònica dels projectes de CREEM de Joves d’Acció



Durant aquesta setmana s’han dut a terme dos actes emmarcats dins del projecte CREEM de Joves d’Acció:

D’una banda, el passat dimecres 3 de maig al Musical de Benimaclet, es va dur a terme l’activitat A ballar!, consistent en un taller introductori al ball tradicional de la mà de Neus Barberà, membre de la Colla de Danses “El Trencall de Carlet”.

Es va començar amb una part teòrica amb l’objectiu de conéixer les bases del ball tradicional, les seues modalitats, instruments i les diferents melodies que se solen utilitzar. Després, continuaren amb la part pràctica en la qual els participants van aprendre els moviments bàsics per a les passades de les danses.

Per acabar amb la trobada, es van atrevir a aprendre i ballar la Malaguenya de Barxeta.

I, d’una altra banda, el passat dijous 4 de maig a la Bohemia de Castelló de la Plana tingué lloc el debat “Polítiques Joves de les Comarques del nord“.

Hi participaren els representants joves dels principals partits progressistes que es presenten a les Corts Valencianies: Itziar Lafita, vicesecretària general de Joventuts Socialistes del País Valencià i candidata a les Corts per Castelló, Hèctor Peralta, portaveu del Jovent Republicà del País Valencià i candidat a les Corts per Castelló, Quique Castelló, candidat de Compromís a l’alcaldia per Almenara i candidat a Corts per Castelló i Marc Seguer, candidat d’Esquerra Unida – Unides Podem a l’alcaldia de la Vall d’Uixó. A més comptàrem amb Lourdes Serra, periodista de la Vilavella, com a moderadora.

El debat va girar entorn diversos eixos; es va parlar de l’emancipació del jovent (habitatge i ocupació), sobre la participació juvenil dins de les organitzacions polítiques i entitats de la societat civil, sobre el benestar social i sobre la sostenibilitat i el medi ambient, que va despertar especial interés entre els assistents.

Es va tancar el debat amb la participació del públic, que realitzaren preguntes vinculades a la situació actual de la MAT o de com s’han sentit els diferents candidats dintre dels seus partits pel fet de ser gent jove que opta a llocs de responsabilitat política.


Etiquetes: ACPV Joves d'ACPV

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de