ACPV torna amb les II Festes Isabelines, un homenatge a les nostres escriptores



Les Festes són la celebració de la riquesa de les obres de les primeres escriptores i el reconeixement i la gratitud per haver-nos obert el camí, però també, un moment per reconéixer i descobrir moltes altres dones que han fet i/o fan i faran literatura en la nostra llengua.

Aquesta celebració la farem amb diferents col·lectius que treballen per la cultura pròpia del país.

Els formats, tot i que diferiran en cada lloc, consistiran en la lectura de textos d’autores de la nostra literatura i una actuació d’una cantautora.

Estigueu alerta i participeu-hi.

Enguany celebrarem festes isabelines a tot arreu del territori a falta de concretar dates i llocs en altres comarques del país. Us deixem ací les activitats ja programades:


ACTES

Llíria

DATA: 2 de juny
ACTIVITATS:

Al Casal d’ACPV Camp de Túria a les 19.30 h tindrà lloc un Homenatge a Carme Miquel a càrrec d’Eugènia Montesinos i un sopar de germanor. A continuació actuació musical d’Eva Gómez.

Canet d’En Berenguer

DATA: 2 de juny
ACTIVITATS:

“Un viatge per les emocions”

18:30 h: Teatre “El monstre de les emocions i les mecàniques de l’ànima” a càrrec de l’escola de teatre El Molinet.

19:30 h: Dones amb Veu a l’IES La Vall de Segó.

20 h: Lectures musicades i concert de Xiomara (participa el club de lectura).

Alacant
DATA: 8 de juny
ACTIVITATS:

Un homenatge a les escriptores en llengua catalana del País Valencià, Isabel de Villena i les dones Borja a les 19:00 h a la llibreria Pynchon (carrer Segura, 22, Alacant).

Intervenen:
Marinela Garcia Sempere, professora de literatura catalana medieval a la UA
Verònica  Zaragoza, professora de la UV i autora del llibre Les Dones Borja. A més de la participació de la Colla El Cocó que interpretarà peces de música renaixentista amb la tarota i la percussió.

Manuel

DATA: 15 de juny

ACTIVITATS:

A les 20:30 h a la Plaça La Riba, xarrada amb Pau Viciano, medievalista, al voltant de la figura d’Isabel de Villena seguida d’una actuació musical d’Ana Zomeño i un sopar.

Bocairent

DATA: 16 de juny
ACTIVITATS:

A les 21:00 h al restaurant Casa Rosa (C/Sant Roc, 4, Bocairent) sopar de germanor i actuació musical de GEM.

Elx

DATA: 23 de juny

ACTIVITATS:

A les 19:30 h lectura de textos d’autores valencianes seguida d’una picadeta i finalment una actuació d’Ana Zomeño a les 20 h

Bétera

DATA: 24 de juny

ACTIVITATS:

A les 20 h lectura de textos d’autores valencianes amb l’acompanyament del guitarrista Kike Naval seguida d’un sopar de pa i porta i finalment una actuació de Maria Faubel a les 22:30 h.

Burjassot

DATA: 24 de juny

ACTIVITATS:

A les 12 h inauguració de l’exposició “Carme Miquel i Diego: una mestra del País”, seguida d’una lectura de poemes de dones escriptores a les 12:30 h i un concert de Mireia Tortosa a la 13 h. Finalitzarem a les 14:30 h amb una picadeta, la qual tindrà un preu de 6 euros (inclou una beguda, cal reservar a bassot.burjassot@gmail.com).

Carcaixent

DATA: 29 de juny

ACTIVITATS:

A les 19:30 h al Café La Plaça xarrada a càrrec de Rosa Sanchis, escriptora i autora de la novel·la Isabel escrigué lo llibre (Premi Isabel de Villena, concedit per l’Ajuntament de València). Per finalitzar, actuació musical de GEM.

Gandia

DATA: 30 de juny

ACTIVITATS:

A les 20 h al Casal Jaume I Safor-Valldigna diàleg amb l’escriptora Mercé Climent acompanyada de la música d’Ana Zomeño.

Riola

DATA: 30 de juny

ACTIVITATS:

A les 20 h al Bar La Piscina tindrà lloc el sopar i recital de poemes a Riola. Es recitaran poemes de poetesses d’arreu del País Valencià i en finalitzar gaudirem de l’actuació musical de l’artista Eva Gómez.

Xàtiva

DATA: 7 de juliol

ACTIVITATS:

A les 19:30 h a la Casa de les Dones (Edifici de la Ferroviària, Xàtiva) gaudirem de l’actuació musical d’Eva Gómez.

Turballos

DATA: 7 de juliol

ACTIVITATS:

Presentació de l’acte de la mà dels escriptors Francesc Gibert i Jordi Tormo. A partir de les 20 h es farà una lectura de les obres d’Isabel Clara Simó per part del públic assistent i a continuació l’actuació musical de l’artista Ana Zomeño. Per finalitzar es farà un sopar de cabasset.

Cullera

DATA: 14 de juliol

ACTIVITATS:

A les 19 h hi haurà una picadeta seguida de l’actuació musical de la cantautora Mireia Tortosa.


Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de