La Flama del Canigó arriba de nou al País ValenciàEl pròxim 23 de juny, la Flama del Canigó es renovarà al cim de la muntanya del Pirineu català i centenars de voluntaris i equips de foc la distribuiran arreu dels territoris seguint diverses rutes per tal d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. Així comença, any rere any, la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana.

Aquesta festa d’encesa dels Focs de Sant Joan, és una festa popular arrelada que té l’element del foc com a símbol preeminent. Enguany, Acció Cultural del País Valencià, farà arribar la Flama del Canigó a les diferents delegacions territorials.

La Flama arribarà al País Valencià de la mà de la presidenta d’Acció Cultural de País Valencià, Anna Oliver. Qui la distribuirà a diferents col·lectius al llarg del territori, com a símbol d’unitat, de futur i de renovació.

A les Comarques del nord, com ja és tradició, es rebrà la flama a les 19.30 h a la plaça del Casal Jove del Grau de Castelló de la Plana. On tindrà lloc la lectura del manifest, en aquesta ocasió a càrrec de Núria Vizcarro i Laia Porcar, membres de la Ravalera Teatre. En finalitzar la Colla de dimonis, Botafocs, custodiarà de la Flama del Canigó amb la qual encendran la foguera per a celebrar la nit de Sant Joan.

També hi arribarà a la localitat de Benicarló a les 18 h, es rebrà a la plaça de Sant Joan, i es llegirà el manifest de La Flama 2023. Posteriorment, tindrà lloc una xicoteta festa on es donarà berenar popular i es ficarà música per celebrar la unitat dels territoris de parla catalana.

En el cas del Casal Jaume I de la Safor, el col·lectiu d’ACPV i associacions de cultura popular, rebran la flama amb l’actuació del grup de danses Rosa i Volta a les 20 h. I a les 22 h es llegirà el manifest i encendrà la foguera amb la Flama del Canigó que inaugurarà el sopar popular que donarà pas a la nit màgica.

I per últim, al sud, la Flama serà rebuda pel Casal d’ACPV d’Elx que la traslladarà a la Porta sud dels Països Catalans, conjuntament amb la Muixeranga d’Elx.

Podeu llegir el manifest de La Flama del Canigó 2023 ací.


Etiquetes: ACPV ACTIVITATS ACPV La Flama del Canigó

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de