La Vall d’Albaida: la consciència comarcal



Comencem a commemorar l’aplec prohibit de Bocairent

El pròxim divendres 30 de juny a l’Espai Jove de Benigànim tindrà lloc la taula redona «la Vall d’Albaida: la consciència comarcal», organitzada per ACPV amb col·laboració amb l’Institut d’Estudis Comarcals de la Vall d’Albaida, on es recolliran experiències de diverses generacions d’alguns dels protagonistes de la reivindicació comarcal.

El 27 d’octubre de 1963, Bocairent (Vall d’Albaida) esperava l’arribada de nacionalistes valencians que acudien al III Aplec de la Joventut del País Valencià, però aquell matí el poble es va despertar envoltat per efectius de la Guàrdia Civil i militars amb l’ordre d’impedir l’entrada a la localitat a aquella gent, i per tant impossibilitant la realització de la concentració.

Així, amb aquesta història que enguany compleix 60 anys, es va interrompre la continuïtat d’aquestes convocatòries, però al cap d’uns anys els aplecs valencianistes van reviure i consolidar-se amb força.

A la taula redona hi participaran Emili Casanova, catedràtic de Filologia Catalana de la Universitat de València; Vicent Gomar, president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida; Gonzalo Borredà, Informador Juvenil al Consell Local de la Joventut d’Ontinyent; i Lluci Juan, artista visual i agitadora cultural.

Encara que la data principal de l’efemèride d’aquell aplec és el 23 de setembre, la Vall d’Albaida commemorarà la data amb altres activitats com aquesta per tal d’escampar el record i donar un toc de comarcalisme a la reivindicació.


Etiquetes: ACPV activitats Gandia

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de