Crònica la Flama del Canigó 2023La nit del 22 al 23 de juny com cada any s’ascendeix al cim del Canigó per renovar la Flama, símbol d’unió entre els territoris de parla catalana. I des d’allí, el grup de voluntaris de la Flama del Canigó la traslladen fins al Parlament de Catalunya.

D’aquesta manera, el passat divendres 23 de juny, Acció Cultural del País Valencià es va traslladar al Parlament de Catalunya per rebre oficialment la Flama del Canigó 2023. On Anna Erra, presidenta del Parlament; Pere Aragonés, president de la Generalitat de Catalunya i Xavier Antich, president d’Òmnium Cultural donaren pas a l’encesa dels cresols de centenars de voluntaris encarregats de difondre la Flama per arreu del territori.

Anna Oliver, presidenta d’ACPV, va ser l’encarregada de recollir la Flama i distribuir-la pel País Valencià, recorrent per carretera fins als diferents punts on seria rebuda i celebrar així, l’arribada del solstici d’estiu.

La primera parada es va realitzar a Benicarló, on els voluntaris encarregats reberen la Flama i la portaren a la plaça Sant Joan on es va procedir a la lectura del Manifest 2023, per posteriorment celebrar amb una picadeta i més festa.

La segona parada va tindre lloc al Grau de Castelló de la Plana, on la Flama va ser rebuda per desenes de col·lectius locals. Núria Vizcarro i Laia Porcar, foren les encarregades de llegir el Manifest. A més, el Grup de Dimonis Botafocs, va ser qui va guardar la Flama del Canigó fins a l’encesa posterior de la foguera infernal per la revetlla de Sant Joan.

En tercer lloc, la Flama va arribar a la Platja de Gandia on va tindre lloc l’actuació del grup de danses Roda i Volta. Posteriorment, se’n va llegir el Manifest i va tindre lloc l’encesa de la foguera que va concloure amb un sopar.

Finalment, aquest símbol territorial i de la llengua va fer peu a Elx, on la Muixeranga local la va rebre amb un seguit de figures i va llegir el Manifest.

D’aquesta manera, la Flama del Canigó va recórrer de De Salses a Guardamar i de Fraga a Maó, creant xarxa i mantenint-se viva fins a l’any que ve.


Etiquetes: ACPV Cuidem la cultura La Flama del Canigó llengua

Amb la teua col·laboració continuarem promocionant la llengua, la cultura i els valors de progrés.

Ajuda’ns a tindre més força.

Fes-te’n sòcia/soci d’ACPV!

Amb el suport de